«Inför ESC» på SVT også i år

Tradisjonen tro skal SVT også i år produsere sine velkjente «Inför ESC»-programmer, som etter å ha bestått av et «nordisk panel» i noen år nå er blitt en helsvensk affære – med et finsk innslag. Og i årets utgave er både nye og gamle fjes på plass, sikkert til både glede og irritasjon for mange.

SVTs bedømmingspanel vil i år bestå av Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw, Gina Dirawi, Lisette Pagler og Thomas Lundin – og programleder er som vanlig Christer Björkman.

Lena Philipsson trenger vel ingen nærmere introduksjon for ESC-publikummet etter at hun representerte Sverige i Istanbul med It Hurts i 2004. Hun er nærmest blitt en gjenganger i «Inför»-programmene og deltar nå for tredje gang etter å ha vært med også i 2010 og 2008. Lena var også en av deltakerne i forløperen til denne serien tilbake i 2003. Velkjent er også den finlandssvenske ESC-eksperten Thomas Lundin, som har vært med i programmet hvert år siden 2004.

For de tre øvrige i panelet blir det derimot debut i denne sammenhengen. Gina Dirawi kjenner vi som programleder i årets Melodifestival, og er ellers en velkjent blogger og web-personlighet under aliaset Ana Gina. Artisten Måns Zelmerlöw har to deltakelser i MF bak seg, med Cara Mia i 2007 og Hope and Glory i 2009, og han var også programleder for hele arrangementet i 2010.

Panelets mest ukjente ansikt er nok Lisette Pagler, som er musikalartist og skuespiller, kjent blant annet fra Singin’ In The Rain og en oppsetning av Romeo og Julie, der hun spilte mot nettopp Måns Zelmerlöw.

De fire programmene skal sendes på SVT1 på mandager kl. 21.00 med start den 16. april. Siste program sendes dermed mandag 7. mai.

Kilde: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien