Sverige: Swedbank Arena erstatter Globen

Allting har en ende – etter elleve år som siste stoppested på Melodifestival-turnéen takker nå Globen for seg og overlater ansvaret til nybygde Swedbank Arena med en kapasitet på opp mot 65 000 tilskuere.

I disse dager sluttføres arbeidene på den nye svenske nasjonalarenaen Swedbank Arena i Solna utenfor Stockholm. Bygget innvies offisielt den 27. oktober i år, og beskrives som en av Europas mest moderne arenaer. Under sportsarrangementer som fotball og bandy kan hallen romme 50 000 tilskuere, og ved konserter er kapasiteten hele 65 000.

SVT bekrefter nå at finalen i Melodifestivalen vil bli flyttet fra Globen til Swedbank Arena fra og med neste år, der finaledatoen allerede er fastsatt til 9. mars. Globen var vertskap for MF-finalen for første gang i 1989, og har vært fast finalearena siden utvidelsen av Melodifestivalen i 2002.

Med plass til opp mot 16 000 publikummere har Globen kunnet by på en av de største nasjonale finalene i Europa i mange år, men det er ikke først og fremst økt publikumskapasitet som gjør at SVT nå flytter inn i Swedbank Arena. Derimot er fleksibiliteten som ligger i større områder backstage og muligheten til å gjennomføre mer spektakulære show avgjørende.

– Å flytte finalen er en naturlig utvikling for å møte den stadig voksende interessen for Melodifestivalen, sier Staffan Holm i evenementsbyrået Live Nation, som skal arrangere Melodifestivalen i samarbeid med SVT. – Ved å holde finalen i Swedbank Arena kan vi imøtekomme en mye større produksjon og tilby både TV-seerne og publikum i salen en helt unik opplevelse.

Hvor stort publikumsantall det vil bli under Melodifestivalen i Swedbank Arena er ennå ikke klart. I følge prosjektleder Thomas Hall i SVT avhenger det av hvilke løsninger på scenografi og kameraplassering man bestemmer seg for.

– Vi har hatt mange fantastiske arrangementer i Globen, og vi er opptatt av å ikke miste den unike publikumskontakten vi har opplevd der selv om vi flytter inn i en større arena, uttaler Hall til media.

Samtidig som SVT forbereder flyttingen av Melodifestivalen til Swedbank Arena legger de ikke skjul på at den nye arenaen, med sin store kapasitet og moderne teknikk, vil være et utmerket sted å avholde en internasjonal finale dersom Sverige skulle ta hjem seieren i Eurovision Song Contest.

Kilde: SVT
Foto: swedbankarena.se
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien