Når veiene krysses

Hvad skjer der når veiene krysses? Karen Viuff & Nikki Jamal’s veie kryssedes i år, da begge var en del av dansk Melodi Grand Prix, den ene som deltaker og den andre som jury medlem og talsperson.

KarenNikki2012

 

17-årige Karen Viuff stillede op ved dansk Melodi Grand Prix i januar med låten «Universe». Hun kom sig ikke videre til finalen og dervet heller ikke en top 3 i konkurransen, men til gjengeld fik den aserbajdsjanske jury talsmand, Nikki Jamal  øynene op for henne og låten i den danske konkurranse. Nikki selv sikrede med sin og Ell’s seir i fjor, at vi i år skal mot Baku til det europæiske musikbrak.

 

De 2 jenter starter nu et samarbeide om netop låten «Universe» som de skal gøre til en duett. Etter den danske finale, kontakede Nikki komponisten Boe Larsen, for at få sat samarbeidet i gang. I denne helg mødtes de 2 sangerinner så endelig i Boes studie i København, hvor både sang og video blev innspillet.

 

Duetten bliver anderledes end den originale versjon, der kommer et andet udtryk og klang, det bliver helt enkelt en ny låt. Over helgen kom de 2 jenter ganske tet på hinanden, både ved jobbet i studiet men også i «fritiden» som blev brugt på shopping og restaurant besøk. Karen som har stor respekt for Nikki, har fået hjælp og støtte av Nikki med bl.a. hennes kunstneriske uttryk.

 

Den unge jente jobber pt. utover med duetten også også på at innspille låter med forskjellige produsere og komponister, og håper på at få en single ut snart, men drømmen er jo et helt album på et tidspunkt. Nikki skal utgive et album til mai, og det var ikke kun Karen som fik noget ut av deltakelsen, komponisten Boe skal skrive og produsere 7 låter til Nikki’s nye album.  

 

Karen Viuff’s utgave av «Universe» ved det danske Melodi Grand Prix 2012

 

Kilde: DR.dk

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien