Små endringer i Loreens sceneshow

På grunn av at Melodifestivalen opererer med litt andre regler enn selve Eurovision Song Contest må Sverige, som i fjor, gjøre endringer i showet før opptredenen i Baku. Nå er tre erfarne korister hentet inn for å hjelpe Loreen på scenen.

I Melodifestivalen (som i årets Melodi Grand Prix) er det tillatt med forhåndsinnspilte korstemmer på scenen. Det godtas ikke i ESC, der alle vokalstemmer må fremføres live. Dermed har SVT engasjert koristene Monica Starck, Britta Bergström og Johanna Beijbom til å opptre under fremførelsen av Euphoria i Baku. Disse vil først og fremst høres i refrenget, der de skal understøtte Loreens stemme.

Alle tre er erfarne korist-veteraner som har deltatt i utallige Melodifestival-bidrag opp gjennom årene. To av dem har sågar koret i ESC også – Britta Bergström i fjorårets russiske bidrag Get You og Johanna Beijbom i Maltas bidrag Vertigo fra 2007.

I tillegg til disse tre vil Loreen naturligvis få selskap på scenen av sin mannlige dansepartner fra Melodifestivalen, Ausben Jordan.

En annen regel som det svenske bidraget må tilpasses er at det ikke er lov å «gjemme» bort koret bak scenen. SVT og Christer Björkman har ønsket å gjøre dette for ikke å forstyrre det visuelle inntrykket av Loreen og danseren, men sceneløsningen i Baku gjør at dette ikke blir mulig. Dermed vil kortrioen måtte synes i TV-ruten, om enn minimalt.

– Vi vil gjøre dem så usynlige som mulig, uttaler Christer Björkman til SVT. – Vår ambisjon er at de ikke skal synes, for de er ikke en del av selve nummeret. Vi vil skape en egen verden for Loreen på scenen.

Til tross for ønsket om å eksponere dem så lite som mulig, vil kortrioen i alle tilfelle øve inn en enkel koreografi med SVTs Rennie Mirro og koreografen Ambra Succi.

I Baku skal Sverige gå ut med startnummer 11 i den andre semifinalen den 24. mai.

Kilde: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien