Dagens bidrag: Ungarn

Ungarn sender i år et relativt nytt, men veldig populært band – Compact Disco. De har nytt stor suksess i Ungarn de siste årene og skal nå vises frem for hele Europa

Medlemmene i Compact Disco møtte hverandre allerede tilbake i 2005, men det var ikke før i 2008 at bandet ble stiftet. De jobbet med sitt første album helt frem til september 2009 og i desember samme år ble det endelig sluppet («Stereoid»). Singelen «I’m In Love» ble ganske populær og var inne i topp 10 på ungarske dance-hitlister. Neste singel var «Without You» – og i etterkant av den gode starten spilte Compact Disco på mange ungarske musikkfestivaler i løpet av sommeren 2010. Neste singel fulgte i november og bandet ble også bedt om å lage remixer av låter til flere andre ungarske artister.

Neste album («II») kom ut i 2011 og singelen «Feel The Rain» gjorde det veldig bra på radiolistene i Ungarn. Som et resultat av bandets økende popularitet ble de nominert til flere priser på «Fonogram Awards» (Hungarian music awards). De vant en av dem. Senere ble de beste lokale artist i Ungarn av MTV i anledning MTV European Music Awards og deretter ble Europas representant i konkurranse om «Worldwice act». De nådde ikke opp der, men det er ingen tvil om at Compact Disco har nytt stor suksess på bare få år.

Bandet består av vokalisten Csaba Walkó, bassisten Attila Sándor, keyboardisten Gábor Pál og Behnam Lofti som lager de ekstra effektene i låtene.

ungarn

I 2011 slapp de låten «Sound of Our Hearts» – og sendte den senere inn til den ungarske utvelgelsen til Eurovision Song Contest – «A Dal». Etter å ha kjempet seg gjennom en semifinale – vant de til slutt finalen og skal dermed representere Ungarn i Baku.

«Sound of Our Hearts» er ganske annerledes fra de tidligere singlene til Compact Disco. Da de andre låtene har vært ganske disco/dance-preget er dette en låt som går mer over i pop-verdenen men har allikevel noen elektroniske elementer i seg. Teksten sier at vi må holde sammen og lytte til hjertene våre. Vi må respektere hverandre tross av forskjellig tro og bakgrunn. Vi bor i samme verden og vi må lære å leve sammen. Lytt til hjertene våre og lev i harmoni. 

Den første musikkvideoen var en samling bilder av katastrofer som skjedde rundt om i verden i 2011. Den siste videoen, som er den offisielle ESC-videoen handler om to vidt forskjellige mennesker – en uteligger og en suksessfull business-man som virker like ulykkelige selv om de er så forskjellige. Videoene har samlet nesten 1 million treff på youtube.

Ungarn skal delta i første semifinale fra startnummer 15. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien