Dagens bidrag: Serbia

Serbia er første land ut i semifinale 2 den 24. mai. Zeljko Joksimovic ble valgt internt av den serbiske TV-kanalen RTS og skal synge sangen «Nije Ljubav Stvar». Serbia som et uavhengig land, har vært med i eurovision siden 2007 da de tok med seieren hjem med sangen «Molitva» sunget av Marija Serifovic.

Zeljko Joksimovic er ikke et ukjent fjes for eurovision fans, han har tidligere presentert Serbia & Montenegro i eurovision i 2004 med sangen «Lane Moje». I semifinalen kom han på første plass, men i finalen kom han like bak Ukraina som vant det året. 

Senere i 2005 skrev han sangen «Jutro» for Jelena Tomasevic, men som dessverre ikke klarte å vinne den nasjonale finale i Serbia.I 2006 skrev han sangen «Lejla» for Hari Mata Hari som representerte Bosnia & Herzegovina og fikk en 3.plass i eurovision i Aten i 2006.

Zeljko var på scenen en gang til i 2008, men denne gangen var det ikke som artist, men som programleder med Jovana Jonkovic i semifinalene og i eurovision finalen. 

Jelena Tomasevic prøvde seg igjen i eurovision i 2008 å representere Serbia med sangen «Oro» som er skrevet av Zeljko.

Den 10.mars presenterte Zeljko sangen «Nije Ljubav Stvar» gjennom et spesielt program som heter «Evropeska Pesma 2012» (Sang for Europa 2012). Showet var nesten som en minikonsert. De spesielle gjestene som var med i showet var Serbia sin representant Jelena Tomasevic som representerte Serbia i eurovision 2008 og Hari Mata Hari som representerte Bosnia & Herzegovina i 2006. På slutten av programmet sang Zeljko låten «Nije Ljubav Stvar» på serbisk og på engelsk. 

Sangen er skrevet av Marina Tucakovic og Milos Roganovic.

Marina Tucakovic er en serbisk låtskriver, hun skrev teksten til «Ovo Je Balkan» som ble sunget av Milan Stankovic som representerte Serbia i eurovision 2010.

Milos Roganovic er kjent for å ha skrevet sangen til Severina som representerte Kroatia i 2006 i Eurovision Song Contest.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien