På plass i Crystal Arena

Så er jeg endelig på plass i Crystal Arena! Har forsåvidt vært her i flere timer allerede, men først nå har jeg tid til å sette meg ned og skrive…

 

Akkurat nå er det Sveits som står på scenen inne i arenaen, men siden jeg er helt nødt til å få skrevet litt så dropper jeg den og ser den heller neste gang de har prøver. De høres imidlertid veldig bra ut, og sceneshowet ligner litt på Lovebugs sitt, bare ikke så stivt…typisk rockeband.

ramboape

Vil du har en festlig positur kan du alltid regne med Rambo Amadeus; her som ape… (foto; Dov Haimson)

Jeg har fått med meg Rambo Amadeus på lydsystemet her i pressesenteret og litt av pressekonferansen, og Island har jeg selvfølgelig ikke misset et sekund av på noe område. Jeg så to av gjennomkjøringene til Hellas, men misset alt av Latvia, for da var jeg på den islandske pressekonferansen. Så fikk jeg med meg tre gjennomkjøringer av Albania og to av Romania. Alt dette kommer i en egen sak.

megsmil

Meg med backdrop’en i bakgrunnen

Aller først; punktlighet og oversikt er nok ikke det som står helt i høysetet her, men du allstyrendes; hvor hyggelige og hjelpsomme alle er! De er ikke den ting de ikke prøver å hjelpe til med, og stort sett greier de det også. Men det er allerede store forsinkelser her; pressesenteret skulle åpne i går, men åpnet først i dag. Prøvene skulle starte klokken 11 i dag, men kom ikke i gang før kvart over ett… De drev imidlertid og prøvde ut backdrops; vi tror den under må være Israel sin.

clocks

Et eksempel på hjelpsomheten: Når jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre, da spør jeg om hjelp. Jeg orker ikke vime rundt og lure. Så da vi skulle gjennom pass- og visaprosessen på flyplassen i natt fant jeg meg en ung og meget kjekk azerbajdsjansk mann og smilte pent og spurte hvor jeg skulle gå først. Resultatet ble at han geleidet meg gjennom hele prosessen på ca sju minutter, mens de andre nok brukte en drøy halvtime. Og på toppen av det hele nektet han meg å bære håndbaggasjen min selv, og han forlot meg ikke før han hadde fått kloa i kofferten min og forsikret seg om at jeg ble hentet.

mikme

Og hentet ble jeg, av romkameraten min Mikhail

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien