Baku dag 9: The Dress Rehearsal for første semifinale

I dag var dagen for den store generalprøven for den første semifinalen som går av stabelen i morgen, og første gang showet ble testet i rekkefølge fra start til slutt.

jedvann

Programlederne Nargiz, Leyla og Eldar kommer fram på scenen og ønsker velkommen, og virker og utgjøre en fin trio, der de verken prøver å være for morsomme eller for alvorlige. Så kan showet begynne.

Rambo Amadeus starter showet med en av årets mest spesielle bidrag, og siden det er ikke lov med dyr på scenen, har Rambo likså godt tatt med seg et digert tre-esel under framføringen. Selv om dette er spesielt har det også sin sjarm, mange har tippet Montenegro på sisteplass i den første semifinalen, men det kan godt hende han kan klare seg noe bedre. Men en finaleplass er nok allikevel så godt som utelukket.

Island har en av de mest ESC-typiske nummerne i år og her er det ingenting å si på vokalprestasjonene, Jonsi er kledd i svart dress og Greta i en svart silkekjole. Til tross for et ganske uheldig startnummer går nok Island til finalen.

Hellas stiller med sitt erketypiske syden-bidrag med høy dansefaktor. Elftheria synger rimelig brukbart, og Hellas er nok uansett en av kveldens mest sikreste finaleplass.

Latvias Anmary synger sin sukkersøte låt om sitt ønske om å lage en verdenskjent hit og bli stor stjerne i et mørkeblått antrekk. Fengende og sjarmerende, men kvalifiserer seg neppe.

Rona for Albania synger en av kveldens desidert mest krevende låter, men hun synger «Suus» med overbevisning og stemmen hennes er imponerende.

Brødrene Ivan og Gabriel i Sinplus for Sveits har fått bakgrunnen sin bekledd i røde, hvite og grønne striper og her er det ingenting å si på innlevelsen. Kan bli en joker.

Iris fra Belgia er en årets yngste deltagere og hun virker litt nervøs på scenen i dag. Balladen er vakker, men kan kanskje fort bli glemt?

Neste bidrag er også en ballade, nemlig vårt naboland Finland med en svenskspråklige «Nar Jag Blundar», her er det ingenting å utsette på fremførelsen til Pernilla og lyssettingen hjelper til med den rette stemningen. Mulig finalekandidat.

Izabo fra Israel stiller med en av årets gladeste låter, «Time» fremføres energisk og sprudlende med stilig klokkebakgrunn.

Valentina Monetta fra San Marino stiller med det som utvilsomt må være årets mest oppsiktsvekkende tekst, og det virker liksom ikke naturlig at en 37-åring skal framføre en type låt som dette. Datamaskiner og energien til tross, dette strander etter all sannsynlighet i semien.

Kypros stiller med det andre «syden-innslaget» i denne semifinalen, og Ivi er litt ustø i starten, men klarer seg greit utover låten, og med en av årets meste fengende bidrag bør denne ha gode sjanser til å nå finalen.

Vårt naboland Danmark stiller med gatemusikanten Soluna Samay og hennes radiovennlige poplåt «Should Have Known Better» her virker alt veldig proft og stilig utført og bør ha en god sjanse til å kvalifisere seg.

Da er turen kommer for de seks sjarmerende bestemødrene i Buranovskiye Babushki. «Party For Everybody» er kanskje ikke en fantastisk låt, men det tar dem igjen på sjarmen og underholdningsverdien så det holder. Dette blir garantert en publikumsfavoritt.

Bandet Compact Disco stiller for Ungarn med deres radiovennlige «Sound Of Our Hearts», Bakgrunnen symboliserer med teksten i sangen på en fin måte.

Østerrikes Trackshittaz skaper partystemning med «Woki Mit Deim Popo» og stiller på scenen med selvlysende sceneantrekk. Morsomt og skaper i hvertfall liv i salen.

Moldovas Pasha framfører «Lautar» med en gul t-skjorte og brun bukse. Her er det ingenting å si på innlevelsen i hvertfall. Et livlig nummer som nok kan sanke en del stemmer.

Irlands tvillingbrødre Jedward ankommer faktisk scenen i dag med nedslått hår i motsetning til sin faste frisyre der håret står rett til værs.Med seg på scenen har de en vannfontene til å symbolisere tittelen «Waterline» og gir som vanlig en energisk og energifull framførelse som få andre kan skilte med. Bør være en av kveldens mest sikreste finalister.

Så kommer programlederne på scenen igjen, informerer om at man i år har 15 minutter og stemme, kan stemme opptil 20 ganger og at man selvsagt ikke kan stemme på sitt eget land. Så er det tid for en recap av semifinalens atten bidrag.

Så da er det bare å begynne å glede seg! Programmet begynner kl. 21.00 på NRK 1 og den norske kommentatoren er som de to foregående år Olav Viksmo Slettan.

Bilde: Wivian Renee Kristiansen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien