Forberedelsene alt i gang i Sverige

Bare dager etter Loreens overlegne seier i Eurovision-finalen er SVT i full gang med planleggingen av neste års arrangement. Lokaliseringsdebatten pågår for fullt, men uavhengig av det har SVT plukket ut mannen som blir arrangementsansvarlig for ESC 2013. Og nei, det er ikke Christer Björkman…

sverige

Det er Martin Österdahl som nå blir executive producer for Eurovision Song Contest 2013. Österdahl jobber til daglig som programbestiller for underholdning og sport i SVT, og har tidligere vært prosjektleder for Melodifestivalen. Nå blir han ansvarlig for å sy sammen alle deler av neste års ESC, både TV-sendingene og organiseringen rundt hele arrangementet.

martin osterdahl– Dette er bare første steget, og det er mye som skal på plass, uttaler Österdahl til den svenske avisen Aftonbladet. Han kan imidlertid røpe at Christer Björkman vil få en rolle i teamet som skal arrangere Eurovision neste år.

I følge Österdahl har SVT en fordel i og med at de har arrangert Europas største nasjonale finale, Melodifestivalen i sin nåværende modell, i over 10 år nå. Dermed kan de ta med seg mye av erfaringen og ekspertisen derfra inn i den internasjonale finalen.

– Vi har et velfungerende maskineri, så der har vi det litt lettere sammenliknet med andre land som må begynne fra nullpunktet, sier Österdahl, som ikke vil avsløre noen strategier eller visjoner for neste års arrangement ennå.

Om det blir Stockholm, Göteborg eller Malmö som får arrangere Eurovision Song Contest 2013 er foreløpig helt i det blå. Stockholm stiller utvilsomt sterkest med den nybygde Swedbank Arena, alias Friends Arena, som kan ta opp mot 65 000 tilskuere. Her vil også neste års finale i Melodifestivalen bli arrangert.

Den velkjente Globen med ca. 15 000 tilskuerplasser er booket for ishockey-VM på det tidspunktet ESC arrangeres neste år, og er dermed ikke aktuell. I Göteborg står Scandinavium, åstedet for 1985-finalen der Bobbysocks vant, klar med ca. 14 500 seter, mens Malmö Arena kan by på ca. 13 700 plasser. Spørsmålet er imidlertid om ikke alle disse alternativene blir for små ut fra det store konseptet Eurovision etter hvert har blitt.

Når beslutningen om neste års arrangørby- og lokale blir tatt, er ennå ikke kjent.

Kilde: Aftonbladet, SVT, Wikipedia
Foto: Aftonbladet
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien