Oppvask i Frankrike

Frankrike og Angguns skuffende 22. plass i Baku, har brakt sinnene i kok både i de franske TV-lokalene – og hos artisten selv.

Også Angguns ektemann, en av landets mer fremtredende skribenter, Cyril Montana, har reagert gjennom innlegg og ytringer i flere medier.

frankrike2

«Dette fortjente vi ikke», er gjengs oppfatning av You And I’s havari i finalen. Fransk TV3 ønsker nå en ny gjennomgang av avstemningsprosedyren for hele ESC – og varsler også at det nå er slutt for kanalen å kaste bort penger på dyre og (i Frankrike) kjente artister.

Til neste år kan det bli satset på nye talenter – og heller bruke penger på promotering av disse. Underforstått ligger det nok også en referanse her til en annen «kjempe», Engelbert Humperdinck, som oppnådde en forsmedelige 25. plass – kun «slått» av Norge i feil ende av resultatlisten.

Kanskje har Anggun og fransk TVs forventninger vært noe i overkant. You And I har ikke blitt noen stor hit i Frankrike, og ser vi på blogger og kommentarer etter finalen, er det først og fremst scenefremføringen under finalen som får gjennomgå.

For selve showet i Frankrike, fikk France 3 sine beste tall siden september i fjor. På det meste hadde kanalen 8,8 millioner seere under finalesendingen.

Kilder: NTB, France3, EscToday

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien