Avsluttende eksamenskonsert for Alexander Rybak

I dag avholdt Alexander Rybak sin avsluttende eksamenskonsert ved Barratt Due musikkinstitutt, i en konsertsal som var «så full som vi har lov til å fylle den», som en representant for instituttet uttrykte det under innledningen til konserten. 

alexfiol

Fra «Allsang på Grensen» i 2011

Under sin timeslange eksamenskonsert fremførte Alexander alt fra krevende stykker av Bach og Schubert til «enklere» musikk som Debussy’ «Claire de Lune». Tvert imot all sannsynlighet var det på de lettere stykkene Alexander fikk «skjelven». Men som han uttrykte det selv; «Det er veldig typisk at det man tror man sliter mest med går som en lek fordi man har øvd så mye.» Han sa også at det var Debussy-stykket han hadde gledet seg mest til, men at det var nettopp da han fikk bueskjelv. Da måtte han bare si til seg selv; «Alex, skjerp deg nå, full kontroll, ikke bli for gira!». 

alexbortHer fra den russiske delegasjonsfesten i Düsseldorf 2011

Alexander spilte delvis helt alene og delvis i samspill med pianist Gunnar Flagstad. Som avslutning tok han av i kjent stil, da han spilte Bazzinis «La Ronde de Lutins» ispedd både ABBA og «Great Balls of Fire». Som han alltid har sagt; Jeg må ha litt av hvert på hver konsert.» Både den klassiske musikken, folkemusikken og popmusikken har plass i hjertet hans, og han har som mål å plassere alle disse stilene i en felles kontekst. «Den eneste viktige oppgaven jeg har er å blande sjangere og kulturer», sa Alexander i dag. 

Alexander har hatt en travel vår, med både forberedelser til dagens eksamensfremføring, øvrige opptredener og ikke minst deltagelsen i pausenummeret i andre semifinale av Eurovision Song Contest i Baku. Han hadde også noen andre opptredener i Baku, blant annet på den norske festen i ambassaden 18.mai. 

alexsiHer forteller han eventyr til ivrige fans i lobbyen på Mariott Hotel i Baku.

Når sensuren på Alexanders eksamenskonsert faller vites ikke, men ut fra klippene fra dagens konsert skulle det være rart om han ikke består med glans! 

Og… Alexander fikk forørvig en «A»!

 

 

 

 

 

Kilde; nrk.no
Bilder; Wiv@escNorge

Del:
Relaterte artikler