Ny interesse for Eurovision i Ungarn

Etter to år med suksessfulle bidrag, hvertfall på hjemmebane, har Ungarn opplevd ett løft i interessen rundt deres deltakelse i Eurovision Song Contest. Kanskje kan vi vente enda større satsing neste år?

ungarn


I 2011 ble Kati Wolfs «What About My Dreams?»/»Szerelem, miért múlsz?» en stor hit i Ungarn og selv om ikke de fikk den plasseringen de hadde håpet på i finalen (22. plass med 53 poeng) valgte den ungarske TV-kanalen MTV å satse enda større i 2012.

Opprinnelig skulle det være 16 sanger med i utvelgelsen i Ungarn men på grunn av det høye nivået blant de 202 innsendte låtene ble det valgt ut 20 låter som skulle delta i to semifinaler. Resultatet vet vi alle – Compact Disco vant med «Sound Of Our Hearts». Selv om ikke denne låten gjorde det bra i finalen (24. plass med 19 poeng) ble den populær i hjemlandet og kom på 2. plass på de offisielle listene bare slått av Madonna. 

Det var tydelig at mange av låtene i ungarns utvelgelse i år falt i smak hos det ungarske folk. Hele 8 av låtene kom inn i topp 30 på de offisielle listene og de 8 var hele 6 blant topp 12.

#2 – Sound of Our Hearts
#2 – Learning To Let Go
#6 – Untried
#7 – Like a Child
#11 – Vizio
#12 – I Love You
#23 – Nem Kell végszó
#28 – Élek a szemeidben

Samlealbumet med alle låtene nådde helt til første plass på de en offisiell liste. Samlealbumet for selve Eurovision Song Contest er nå på 3. plass i Ungarn og de ga som kjent 12. poeng i år til Loreen som så mange andre. Euphoria har også vært på topp på iTunes-listene i Ungarn.

Etter et begredelig resultat i 2008 og 2009 og medfølgende ikke-deltakelse i 2010 slo altså Ungarn til med et internt valg i 2011 mens de valgte nasjonal finale i 2012. Det går rykter om at finalen vil utvides neste år pga den store suksessen.

Compact Disco, som er en veldig populær gruppe i Ungarn, har uttalt i et intervju etter konkurransen at de syns det var fantastisk å være med og anbefalte alle band og sangere i Ungarn om å bli med i utvelgelsen neste år. Med det høye nivået på årets låter i Ungarn kan vi kanskje vente enda en flott finale neste år?

 

escNorge ønsker Ungarn lykke til med utvelgelsen i 2012!

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien