Jurystemmer fra tre nye land

Fra før har vi sett de delte stemmene fra Finland, Tyskland, Portugal og Italia. I dag har eurovision.de også offentliggjort juryresultatene fra Irland, Belgia og Slovenia. eurovision.de har sendt ut forespørsler til alle deltagende TV-selskaper i forbindelse med jurystemmene, og de legger nå ut artikler fortløpende etter hvert som de mottar svar på sine forespørsler. 

logomain

 

I dag er det altså resultatene fra Irland og Belgia de har offentliggjort. I tillegg har slovenske RTV sluppet landets stemmer. I alle disse tre landene er det jurystemmene om er sluppet, og det er snakk om både semifinale- og finalepoeng. 

Vi starter med de belgiske tallene, og her ser vi at det i semifinale 1 er nøyaktig de samme landene som har fått stemmer fra juryen og sammenlagt. Rekkefølgen er naturlig nok litt forskjellig, men det er allikevel uvanlig å se et slikt sammenfallende resultat. 

 
Semi-finale 1 Finalen
Jury Totalt  Jury  Totalt
12 Russland 12 Russland 12 Albania 12 Sverige
10 Ungarn 10 Albania  10 Sverige 10 Albania
8 Albania 8 Hellas  8 Serbia  8 Romania
7 Østerrike 7 Irland 7 Spania 7 Tyrkia
6 Irland 6 Ungarn 6 Russland  6 Spania
5 Hellas Island 5 Irland  5 Serbia
4 Island 4 Romania 4 Ungarn 4 Irland
3 Finland 3 Kypros 3 Island  3 Romania
2 Kypros 2 Østerrike 2 Tyskland  2 Hellas
1 Romania 1 Finland 1 Hellas  1 St.brit. 

 

I finalen er resultatene litt mer ulike, og vi ser at juryen ønsket å gi poeng til Ungarn, Island og Tyskland, mens det, når seerstemmene var lagt til, istedet ble Tyrkia, Romania og Storbritannia som kom topp ti i landet.

I Irland har RTÉ også offentliggjort sine semifinale- og finaleresultater. Både i semifinalen og i finalen er det tre land som skiller juryen fra de sammenlagte tallene. I semifinalen ville juryen gi poeng til Israel, Ungarn og Sveits, mens Russland, Latvia og Moldova endte opp på poengtavlen etter at folket hadde sagt sitt.  

 

Semi 1 Finalen
Seerstemmer  Totalt  Seerstemmer Totalt
12 Belgia 12 Romania 12 Estland 12 Sverige
10 Romania 10 Hellas  10 Tyskland  10 Tyskland
8 Finland 8 Russland 8 Sverige  8 Estland
7 Hellas  7 Danmark  7 Ukraina  7 Litauen
6 Kypros 6 Belgia 6 Italia   6 Russland
5 Danmark 5 Kypros  5 Aserbajdsjan  5 Romania
4 Israel 4 Latvia 4 Romania 4 Storbritannia
3 Ungarn  3 Finland  3 Danmark   3 Ukraina
2 Albania 2 Moldova 2 Spania  2 Italia
1 Sveits 1 Albania 1 Frankrike 1 Aserbajdsjan

 

I finalen ser vi at juryen foretrekker Danmark, Spania og Frankrike, mens seerne heller har gitt sine stemmer til Litauen, Russland og Storbritannia. Det landet som har tapt mest på juryene i Irland er babushkaene fra Russland. Hvis det kun hadde vært seerne som fikk bestemme, er det nærliggende å tro at Russland hadde fått 12 poeng fra Irland. 

Fra Slovenia  lå faktisk Norge an til å få poeng fra juryen i semifinalen, men det var ikke seerne enige i. Juryen ville også gi poeng til Georgia og Tyrkia. I stedet for disse tre var det Makedonia, Bosnia&Hercegovina og Albania som fikk poeng etter at seernes stemmer var lagt til. 

 
Semi 2 Finalen
Jury  Totalt  Jury Totalt
12 Sverige 12 Serbia 12 Sverige  12 Serbia 
10 Serbia 10 Sverige  10 Serbia  10 Sverige 
8 Kroatia 8 Kroatia  8 Italia  8 Russland
7 Litauen 7 Litauen  7 Island  7 Bosnia&Herc
6 Malta 6 Makedonia  6 Bosnia&Herc  6 Makedonia
5 Portugal 5 Bosnia&Herc  5 Moldova  5 Italia
4 Norge 4 Malta  4 Russland  4 Island
3 Georgia 3 Portugal  3 Tyskland  3 Albania 
2 Tyrkia 2 Nederland  2 Kypros  2 Tyskland
1 Estland 1 Estland 1 Spania 1 Moldova

 

I finalen var Spania og Kypros på poengplass hos juryene, mens Albania og Makedonia kom inn på listen da seerstemmene også var talt opp. 

Det kommer flere analyser av stemmegivningen etterhvert som tallene slippes fra de øvrige landenes kringkastere. 

Kilder; rtvslo.si, eurovision.de, escxtra.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien