SVTs ESC-team er klart – og Göteborg er ute

For et par uker siden ble Martin Österdahl ansatt som SVTs executive producer for Eurovision Song Contest 2013. Nå er resten av teamet som skal stå ansvarlig for neste års konkurranse klart. Samtidig trekker Göteborg seg fra kampen om hvilken by som skal få arrangere ESC 2013.

eurovision 2013 team

Med seg i SVTs ledelsesgruppe får Österdahl selveste Christer Björkman i tillegg til Christel Tolse Williers og Johan Bernhagen. Christer Björkman skal være sjefsprodusent for selve showet – altså blir han ansvarlig for innholdet i og utformingen av de to semifinalene og finalen i ESC 2013.

Christel Tolse Williers blir ‘Head of Relations’ og skal dermed ta seg av medier, kommunikasjon, varemerkespørsmål og samordning. Johan Bernhagen får rollen som produksjonssjef, noe som betyr at den internasjonale TV-sendingen og de tilhørende produksjonene og tjenestene blir hans ansvar.

Det er en erfaren ledelsesgruppe som nå går i gang med arbeidet rundt neste års ESC-arrangement. Christer Björkman trenger neppe noen nærmere presentasjon etter en årrekke som ansvarlig for Melodifestivalen. Også Christel Williers har tidligere vært prosjektleder for MF, i tillegg til å ha arbeidet innen reklamebransjen og vært ansatt på Dramaten, mens Johan Berghagen har stått bak flere av SVTs største produksjoner de senere årene, deriblant flere sportsarrangement og det kongelige bryllupet sommeren 2010.

Samtidig som brikkene faller på plass i SVTs puslespill rundt selve produksjonen, melder Göteborg nå at de ikke akter å søke om å få være vertsby for ESC 2013. Grunnen skal være at det allerede er for mange andre arrangement i byen i det samme tidsrommet til at man kunne påta seg et arrangement av Eurovisions størrelse. Dermed står Stockholm og Malmö tilbake som kandidater for neste års vertsby.

Kilde: SVT
Foto: SVT / Carl-Johan Söder

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien