DR kalder til dansk Melodi Grand Prix

Danmarks Radio kalder nu inn til dansk Melodi Grand Prix 2013. Fristen for innsendelse er sat till den 24. september kl. 12:00, og kanskje som vanligt avsluttes forløpet med håpefulle komponister som møder personligt om på sidste dagen med deres bud.

michael

 

Igjen for år for neste års Grand Prix, vil det være muligt for komponister & tekstforfattere fra både inn- & utland at deltake. Det er ligeledes muligt å deltake som artist hvis man er fra utlandet, eneste krav er at enten: artist, komponist eller tekstforfatter har tilhørsforhold til Danmark. Underhollningssjef hos DR Jan Lagermand Lundme håper at komponisterne vil sende det beste inn som de har liggende.

 

Ganske som i de forgangene år, så veljer DR 3-4 wildcards, som tildeles spesielt innbudte komponister , resten av plasserne op til de 10, vil blive funnet mellem de fremsendte forslag. Som vanligt bliver bidragene gjennomgået av en jury bestående av fagpersoner, for at sikre et så høyt niveau som muligt.

 

DR ønsker sig et sterkt refrain, og derfor vil fokus være stort på dette i utveljelsen i år. Utviklingen som der ellers har været i nogle år skulle gjerne fortsettes, derfor denne store fokus. Numrene skal være moderne og ramme bredt hos danskerne. Kort sakt det skal være et hit som lyder up to date anno 2013!

 

Det danske Melodi Grand Prix 2012 ramtes av diskvalifisering i sidste øyeblik, da låten «Nowhere» måtte utgå, etter å have brudt de interne & EBU’s regler om å være lekket på internettet før det var tilladt. Derfor endte Grand Prixet med å bli på 9 låter, dette ønsker man ikke skal gjentages fremover, så der tales fremadrettet med alle låtskrivere, så der ikke er nogen misforståelser.

 

DR har også valgt å tage netop dén regl op med EBU, som senere på året har lovet at diskuterer emnet internt i referencegruppen. Jan L. Lundme henviser til at man hos DR ikke mener, at det nuværende ESC regelset er helt tidssvarene, og er glad for at der er lyttet fra EBU’s side. Der kan ikke nås at endres på 2013 opsetningen, men kanskje till 2014.

 

2012 årets danske vinner Soluna Samay med låten «Should’ve known better» ble kanskje ikke et hit i Baku, men klarede sig til å selje gull på hjemmebane, og er ligeledes blevet et stort radiohit. Jan L. Lundme henviser til at der ikke gøres noget anderledes fra Danmarks side, det skal være en låt som danskerne kan lide og står inde for, og der bliver ikke noget med f.eks. bakning av kaker på scenen.

 

Hvor og hvornår dansk Melodi Grand Prix 2013 skal løpe av staben er ennå ikke avgjort, men ét er sikkert, der bliver kamp mellom landsdelene for å arransjerer som vanligt. Vinneren av Grand Prixet skal jo som bekendt ikke reise langt, da turen blot går en tur over Øresundsbroen og lidt til venstre, til Københavns 5. «Brokvarter» – Malmø.

 

Kilde. DR.dk

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien