Planene for ESC 2013: Malmö letter på sløret

Med spennende visjoner og et helhetlig konsept danket Malmö ut Stockholm og sikret seg retten til å være vertsby for neste års Eurovision Song Contest. Nå kan byens turistsjef avsløre noen av planene for hvordan neste års konkurranse skal arrangeres.

malmo stor

I følge turistsjef Johan Hermansson skal åpenhet, mangfold og hjerte være stikkord for ESC 2013 i Malmö. Byen skal spille på sin flerkulturelle bakgrunn for å bli et inkluderende evenement som stimulerer integrering og samhold, akkurat slik den første ESC-finalen tilbake i 1956 var tenkt å bringe Europa tettere sammen gjennom musikk.

Det snakkes etter sigende 174 ulike språk i Malmö, noe som i følge Hermansson betyr at mange av de ulike deltakernasjonene kan regne med å få sterk støtte fra et oppglødd hjemmepublikum. Ved siden av vertsnasjonen Sverige er det nok Danmark som kan regne med å få størst jubel, noe man tidligere har sett eksempler på da håndball-VM ble arrangert i byen.

Når det gjelder de konkrete planene for arrangementet, kan Hermansson røpe følgende:

• Euroclub, det offisielle festlokalet, er tenkt å legges til Folkets park, der det kan spilles musikk og danses både ute og inne. På den måten blir ESC i mindre grad kun for den ‘indre kretsen, ‘ men derimot en opplevelse som mange flere kan ta del i.

• Eurovision Village legges til Gustav Adolfs torg, som ligger sentralt i byen og også anvendes under Malmöfestivalen. Her blir det arrangementer med ulike temaer på dagtid, mye musikk, matservering og en sjanse for sponsorene til å få vist seg frem.

• Pressesenteret foreslås lagt til konferansesenteret Malmömässan, som ligger rett ved siden av selve Malmö Arena. Det planlegges en overbygd forbindelse mellom de to bygningene. Selve Malmömässan byr på et areal på 20 000 kvadratmeter og inneholder blant annet en fullt fungerende restaurant.

• Velkomstfesten er tenkt å holdes på Malmö opera, som har en kapasitet på 1 200 mennesker. Også torget foran bygningen kan tas i bruk.

Når det gjelder infrastruktur har Malmö store fortrinn sammenliknet med Stockholm. Det ligger to store flyplasser i umiddelbar nærhet til byen, og fra Kastrup ved København tar man seg til Malmö Arena, der selve konkurransen skal foregå, på 12 minutter – kortere tid enn det tar til Københavns sentralbanestasjon. Nærmeste togstasjon til Malmö Arena er mindre enn 100 meters gange unna, og via Citytunnelen tar man seg fra bykjernen til arenaen på mindre enn fem minutter.

For å underbygge feststemningen under ESC skal Malmö by dekoreres i stor stil med flagg, vimpler og bannere, og det kan også bli snakk om å ta i bruk spesiell lyssetting og blomsterdekorasjoner for å pynte ytterligere opp.

– Det skal synes over hele byen at ESC er her, sier Johan Hermansson til SVT, som understreker at Malmö har lang erfaring med store arrangementer, og at de er i tett dialog med EBU og SVT om sine planer.

– Dersom de har innvendinger mot noen av forslagene våre, er vi alltid fleksible. I Malmö har vi mange muligheter, avslutter Hermansson.

Kilde: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien