Israel vurderer å trekke seg

Israel vurderer å trekke seg fra neste års Eurovision Song Contest i Malmö. Grunnen skal være at Malmö har en høy andel av arabiske innvandrere og at det er en høy spenning mellom muslimer og jøder i byen.

israel

Israel krever at de skal få ekstra beskyttelse på grunn av ting som skjedde i Malmö for en tid tilbake hvor en jødisk gutt ble drept. I 2009 var det og Davis Cup i tennis mellom Israel og Sverige men ble kansallert av de lokale myndighetene. I følge The International Tennis Association ble kampen spilt, men ikke noe publikum var tillatt på tribunen. 

Over 6000 demonstranter marsjerte gjennom byen for fred og frihet, i 2009 var også Gazakrigen som spilte inn på demonstrantene. 

Patrik Lund som er pressesjef for den israelske ambassade sier at de krever ekstra sikkerhetstiltak til den israelske delegasjonen for å kunne delta i neste års Eurovision Song Contest. Hvis ikke de får det, så trekker de seg fra sangkonkurransen.

De vil ikke ha lignende saker av det som skjedde i 2009. I følge talsmann i Malmö så får den israelske delegasjon beskyttelse, slik som de alltid har fått i vertsbyene som har holdt Eurovision Song Contest. 

Kilder:eurovisiontimes.wordpress.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien