Tommy Körberg stiller i Melodifestivalen?

Han har deltatt i Melodifestivalen ved to anledninger og vunnet begge gangene. Nå kan det gå mot comeback for folkekjære Tommy Körberg i neste års utgave av MF.

SVT jobber parallellt med å forberede den internasjonale finalen i Malmö og med å sette sammen det best mulige startfeltet i sin nasjonale utvelgelse, Melodifestivalen. I følge avisen Expressen er musikalstjernen Tommy Körberg et av navnene TV-kanalen er aller mest interessert i.

I tillegg til en lang og suksessrik karriere på musikalscenene både i hjemlandet og internasjonalt, har Körberg altså representert Sverige i ESC to ganger tidligere. Tilbake i 1969 sang han Judy min vän til en 9. plass, og i 1988 ble det en 12. plass med den storslagne balladen Stad i ljus. Nå kan det være duket for et tredje forsøk for den 64 år gamle veteranen på å få representere de gule og blå fargene i en internasjonal finale.

Körberg har også tidligere blitt oppfordret av SVT til å stille i Melodifestivalen, til tross for at han gikk ut og sa at han ikke ønsket å delta igjen etter den noe skuffende 12. plassen i Dublin i 1988. Men nå kan mye tyde på at han har skiftet mening. I følge Expressen planlegger Körberg et møte med SVT der en eventuell deltakelse i Melodifestivalen 2013 skal diskuteres.

– Jeg er et musikalsk menneske, så om dette skal bli noe av, må det være et konsept som vekker oppsikt, uttaler Körberg til Expressen. – Jeg har en idé, så får vi se om det blir noe av til slutt.

Kilde: Expressen
Foto: Anders Ylander / Dagens Nyheter

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien