Trekker Tyrkia seg?

De senere årene har flere land trukket seg ut av Eurovision Song Contest, for kortere eller lengre tid. Årsaken har ofte blitt oppgitt å være enten svak økonomi, liten interesse for konkurransen blandt befolkningen eller dårlige resultater. Nylig har flere medier i Tyrkia meldt om at det kan være Tyrkias tur til å trekke seg ut. Begrunnelsen er at Eurovision Song Contest er for forutsigbar.

tyrkia

 

Det er en av sjefene i TRT, İbrahim Şahin, som kunngjør dette, Det han legger i dette er at vinneren synes å være avgjort måneder før konkurransen finner sted, og at det nåværende stemmegivingssystemet må revurderes. 

Tyrkia er et av de mer suksessrike landene i Eurovision Song Contest de senere årene. Kun en gang, i Düsseldorf i 2011, da Yüksek Sadakat fremførte «Live It Up», har landet mislykkes i å ta seg til finale. Seieren til Sertab Erener med «Everyway That I Can» fra 2003 og maNgas andreplass med «We Can Be the Same» fra 2010 er de beste plasseringene Tyrkia kan notere seg. Årets bidrag, «Love Me Back» med Can Bonomo, endte på en meget respektabel sjuendeplass. 

 Andreplassen til maNga fra Oslo er Tyrkias nest beste resultat i Eurovision Song Contest

İbrahim Şahin kunne også avsløre at TRTallerede i år hadde vurdert å ikke delta i Eurovision Song Contest. Grunnen til at de allikevel valgte å delta er at det var nabolandet Aserbajdsjan som sto som arrangør, og TRT syntes ikke det ville være riktig overfor naboene å trekke seg fra deres arrangement. 

Kilde; escxtra.com, escnorge.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien