Klart for MGP Junior i kveld

I dag går den store finalen i MGP Junior av stabelen, og totalt 14 dyktige barn/ungdommer inntar scenen i Oslo Spektrum i håp om å bli årets vinner.

mgpjrlogo12

Showet ledes av Margrethe Røed, kjent fra barne-TV og Tooji Keshtkar, årets norske vinner av Melodi Grand Prix senior og Norges representant i den internasjonale finalen i Baku, Aserbajdsjan. Margrethe Røed leder showet for andre gang, mens Tooji er ny i dette gamet. Showet sendes på NRK1 klokken 19:55.

Litt historie

Opprinnelsen til konkurransen går tilbake til år 2000 da Danmarks Radio arrangerte en låtkonkurranse for barn. Ideen ble i 2002 utvidet til også å omfatte Norge og Sverige, og MGP Nordic så dagens lys. EBU likte denne ideen godt, og i 2003 ble det første gang arrangert Junior Eurovision Song Contest slik vi kjenner det i dag. Likheten med Eurovision Song Contest er slående, og det er da også herfra de har tatt showets navn.

Norge trakk seg ut av Junior Eurovision Song Contest i 2006 sammen med Danmark. Sverige fulgte ikke lenge etter. Sverige har i ettertid valgt å returnere til konkurransen. MGP Nordic arrangerte sin siste finale i 2009 da Danmark ønsket en pause.

Etter dette har MGP Junior vært en ren nasjonal festaften for unge musikkskribenter i Norge.

 

Her er årets startfelt:

Julie – Bare Vær Dæ Sjøl

Julie er 13 år gammel og kommer fra Lundamo, et tettsted i Melhus kommune i Sør-Trøndelag. Hun spiller gitar, selvlært faktisk, og har alltid med seg lykkeplekteret sitt når hun opptrer. Hun har Adele som sitt store musikalske forbilde. Fremtidsdrømmen er å bli enten artist eller skuespiller.

Beat Track – Drømmer

Gruppa Beat Track består av 12-åringene Felix, Jon Erlend og Jenny. De er fra Oslo og er skolekamerater. Gruppa ble startet av Felix og Jon Erlend som sammen har skrevet låta, og de trengte da en sanger. Begge hadde hørt at Jenny var god til å synge, og hun ble dermed innlthomas i gruppa. Deres musikksmak spenner fra Eminem, Karpe Diem, Vinni til Madonna.

Berge – På Vent

Berge er 15 år gammel og kommer fra Skjold utenfor Haugesund. Han spiller et stort antall instrumenter, blant annet gitar/el-gitar, bass, trommer og piano/keyboard. «På Vent» handler om ulykkelig kjærlighet. Fremtidsdrømmen er en gang å kunne leve av musikken.

Frida – «Du kan stole på meg»

Frida er 13 år gammel og kommer fra Fredrikstad i Østfold. I tillegg til å synge spiller hun gitar og noe piano. Låten hennes skrev hun til en venn som hadde det vanskelig, og den handler om å ta vare på de vennene du har. Et av hennes største musikalske idoler er Adele. Fremtidsdrømmen er å bli artist.

Marcus & Martinus – «To dråper vann»

10-åringene Marcus og Martinus er tvillinger og kommer fra Trofors i Grane kommune, Nordland. De begge er aktive både i kor og på fotballbanen. Drømmen er en gang enten å bli popstjerner eller fotballproffer. Blant musikalske idoler kan nevnes Erik og Kriss, Maroon 5, Michael Jackson og Justin Bieber. Låten har de skrevet om seg selv, og ja, de er like som to dråper vann.

Vicky – «Skate»

Vicky er 10 år gammel og kommer fra Sveio i Hordaland. Hun har tidligere spilt piano og drømmen er å gi ut plate i skikkelig platestudio. Ellers elsker hun dyr og kan gjerne tenke seg å jobbe med dyr en gang i fremtiden. Hennes store musikalske idol er Willow Smith. Låten hennes handler om en av hennes mange interesser: skating.

Sebastian – «Hekta»

Sebastian er 12 år gammel og kommer fra Oslo. Han spiller gitar, ukulele og blokkfløyte. Han er en rocka gutt, og Slash er hans store musikalske forbilde. Drømmen er å bli artist. Låten handler om det å bli fullstendig oppslukt av noe, for hans del det å kunne stå på en scene og synge for et større publikum.

Nina – «La meg forstå»

Nina er 15 år gammel og kommer fra Kristiansand. Hun spiller gitar og piano og har en allsidig musikksmak. Hva hun hører på av musikk, avhenger veldig av humør og dagsform. Hennes største musikalske forbilde er Christina Aguilera. Låten hennes handler om alle de vanskelige valgene man står overfor i livet. Drømmen er en gang å kunne leve av musikken.

My Brother & Me – «Gi aldri opp»

My Brother & Me består av 11 år gamle Ariel og 14 år gamle Kevin. De er søsken og kommer fra Namsos i Nord-Trøndelag. De spiller begge gitar og trakterer gjerne også piano og ukulele. Musikalske forbilder er Coldplay og Miley Cyrus. Drømmen er å jobbe med musikk. Låten deres handler om å aldri gi opp. Husk: Det er i motbakker det går oppover.

Mina – «Mas»

Mina er 12 år gammel og kommer fra Sandefjord i Vestfold. Hun spiller piano og trombone. Utenom musikk er hun veldig interessert i astronomi, og den virkelig store drømmen er å få dra til månen. Hun er begeistret for soul og R&B, og et av hennes store musikalske forbilder er Mary J. Blige. Låten hennes handler om at ingen liker å bli mast på, rett og slett: Slutt å mase!

 

Vi krysser fingrene for våre 10 finaleklare artister/grupper og ser frem til en fin kveld med mye scenesjarm og god sang.

 

http://nrksuper.no/super/mgpjr/

http://en.wikipedia.org/wiki/Junior_Eurovision_Song_Contest

http://en.wikipedia.org/wiki/MGP_Nordic

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien