Islands finale 9. februar

Island har tidligere bekreftet at de vil delta i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö, og i dag slippes ytterligere informasjon fra statskanalen RÚV.

ss2012

Det ble åpnet for innsending av bidrag på fredag, og de har allerede fått inn noen bidrag. Det er til og med kommet inn et bidrag fra utlandet. Reglene sier imidlertid at to tredjedeler av låtskriverteamet må være islandsk for at en sang skal kunne konkurrere. Alle som jobber med Söngvakeppni Sónvarpsins ser nå fram mot den lange prosessen som til slutt skal gi oss arvtakeren til «Never Forget».

Fristen for innsending av bidrag er 8.oktober.

Det er Hera Ólafsdóttir fra RÚV som bekrefter dette i en uttalelse til visir.is i dag. Hun bekrefter også datoene for første semifinale, som går av stabelen 12.januar, og finalen, som i år holdes 9.februar. Hera sier også at det ikke er nødvendig å sende inn en proff innspilling av bidraget; ddet viktigste er at man kan høre melodi og tekst klart.

Ryktene går allerede høyt på Island om hvem som har planer om å delta i årets utgave av Söngvakeppni Sónvarpsins, både som låtskrivere og artister, men dette vil vi komme tilbake til i en snarlig ryktebørs…

Kilde; visir.is

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien