Færre MF-bidrag enn vanlig i Sverige

Da fristen for å sende inn bidrag til Melodifestivalen 2013 gikk ut denne uken, var i alt 2 549 låter kommet inn. Dette er det laveste tallet siden 2002, men Christer Björkman er allikevel strålende fornøyd med situasjonen.

SVT har i alt mottatt 1 902 bidrag i den vanlige konkurransen og 647 bidrag i nyskapelsen ‘Allmänhetens tävling,’ som er den nye utgaven av Webjokeren. Det totale tallet på 2 549 låter er nesten tusen færre enn i fjor, men i følge MF-general Christer Björkman er det ingen grunn til bekymring.

– Det er kvaliteten på låtene som teller, sier Björkman til SVT, og påpeker at det lave tallet er en konsekvens av at plateselskapene har stilt strengere krav til hvilke låter de sender inn i år enn tidligere.

– De foregående årene har juryen fått mange «gjengangerlåter» som gikk igjen fra år til år, men aldri nådde helt frem. Med denne mengden har årets jury fått en håndterbar mengde låter å forholde seg til, utdyper Björkman.

De 2 549 låtene skal nå siles ned til de sedvanlige 32. En ekspertjury skal plukke ut 15 låter fra den vanlige konkurransen pluss én fra ‘Allmänhetens tävling,’ og de resterende 16 bidragene skal velges internt av SVT. En av disse siste låtene skal fremføres av Terese Fredenwall, som vant ‘Svensktoppen nästa 2012.’

Navnene på låtene som plukkes ut og hvilke opphavsmenn som står bak vil bli offentliggjort i slutten av oktober. Selve Melodifestivalen 2013 går av stabelen fra 2. februar til 9. mars.

Kilde: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien