Nasjonal finale i Tyskland

Det er nå bekreftet at Tysklands Unser Star, skrinlegges. I stedet satser landet til neste år på en enslig nasjonal finale.

Denne skal sendes i beste sendetid på ARD Das Erste, tyskernes svar på NRK1 i februar. Nøyaktig dato, arrangørsted og andre detaljer jobbes det hardt i kulissene med, så her må en bare smøre seg med noe mer tålmodighet.

Unser Star var et Idol-lignende konsept som i tre år har vært et samarbeid med statseide NDR/ARD og privatiserte Pro7: Omtrent som et NRK pluss TV2 hos oss.

Konseptet har ført Tyskland tilbake blant de største nasjonene innen konkurransen, og de tre siste årene har landet fått en seier og to andre mer enn godkjente topp 10-plasseringer.

NDR og ARD …?

I Tyskland har hver delstat sine egne lisensfinansierte kanaler. NDR omfatter det nordlige Tyskland. ARD, som på skjermen heter Das Erste, er moderkanalen – som sender stoff fra de rundt åtte «delkanalene» spredt rundt i landet. Selv om det er ARD som formelt sender Eurovision i Tyskland, er det NDR som helt siden 80-tallet har hatt ansvar for å velge ut Tysklands bidrag.

NDR sendte i år Roman Lob til Baku, og fikk tilbake en flott åttendeplass for Standing Still:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien