Anouk for Nederland

(Oppdatert) Den kjente, nederlandske artisten Anouk bekreftet nettopp at hun skal representere hjemlandet i Eurovision Song Contest2013 i Malmø.

Anouk har vært ønsket av fansen i flere år, og hun har også selv uttrykt interesse, men hun og TV-kanalen TROS har ikke kommet fram til en avtale før nå.

Det er ikke første året at Anouk trekkes frem som et mulig navn for Nederland, men først i sommer startet ryktene for alvor å svirre. Anledningen var at TROS, det nederlanske TV-selskapet, ønsket å arrangere sin Nationaal Songfestivalfor 2013 med flere delfinaler. Anouk var hjertelig velkommen til å delta her, men det falt ikke i god jord hos artisten – som visstnok allerede skal ha en «skreddersydd» låt klar.

Det hele virket som en temmelig kald skulder de to partene imellom, men fra september har tydelig artist og TV-selskap kommet til enighet.

Anouk

Anouk Teeuwe, som er hennes fulle navn, har siden 1997 vært blant Nederlands fremste kvinnelige artister. Omtrent samtlige av hennes album har gått til topps på de hjemlige listene, og hennes forrige album, To Get Her Together, har solgt i over 100 000.

Tilbake i 1998 gjestet hun også VG-lista her hjemme med Nobody’s Wife. I fjor fikk hun mye oppmerksomhet både i Danmark og Norge for Lost, og under kan du også se og høre hennes single fra nettopp 2011, I’m A Cliche:

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien