Malmö går «back to basics»

(Oppdatert) SVT og sjefsprodusent Martin Österdahl har i dag annonsert at det kun blir én enslig programleder for finalene i Malmö i mai neste år.

SVT ønsker å gå for en mer «Oscar-lignende» presentasjon, og at den valgte verten for finalene vil bli mer involvert i showet enn de forrige årgangene.

Ikke siden 1995 har en ESC-finale hatt kun èn programleder.

SVT ønsker også å fokusere mer på de grunnleggende idèene bak hele konkurransen. Grunnverdiene må trekkes frem igjen, det må bli mer fokus på artister – få det hele litt mer «back to basics».

Det ønskes å gå bort fra store LED-skjermer , en mer intim scene er ønsket – men SVT speider allikevel etter ny teknologi som kan brukes.

Det kan oppsummert virke som om SVT ønsker å fokusere på grunntaken bak oppstarten av ESC tilbake på 50-tallet. Det var å bringe artister og låtskrivere sammen fra de ulike landene av Europa. Österdahl sier til SVT at det finnes et potensiale i hele grunntanken i ESC, som er uforløst.

Dette vil Malmö-showet forsøke å vise, og produsentene jobber mot dette målet gjennom følgende fire punkter (siteres):

  1. Skapa äkta nyfikenhet
  2. Skapa wow-ögonblick
  3. Skapa äkta relationer
  4. Skapa passion som lever kvar

 

Oppsummert ønskes det dermed også å ivareta tidligere tradisjoner fra tidligere finaler i Sverige, slik som introduksjonen av LED-skjermer fra finalen i 2000 – og overraskelser som Lill Lindfors’ kjolefall i 1985. 

Kanskje står vi foran en slående retrofinale i Malmö – i 2012-drakt? 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien