Terese Fredenwalls låt er klar – og ryktene går i Sverige…

Det har i dag blitt klart at Terese Fredenwall, som vant konkurransen Svensktoppen nästa i sommer, skal synge låten ‘Break the Silence’ i Melodifestivalen 2013. Og rykteflommen om mulige deltakere og mulige programledere er begynt å svirre…

Som vinner av Svensktoppen nästa fikk Terese Fredenwall den aller første billetten til vinterens delfinaler i Melodifestivalen. Men låten hun gikk til topps med, Drop the Fight, kunne hun ikke stille opp med i MF. Nå er imidlertid deltakerlåten klar, og den heter Break the Silence.

Fredenwall har selv skrevet tekst og melodi til bidraget, som beskrives som en arenapop-låt i midtempo-klassen, en kjærlighetssang med innslag av akustisk gitar.

Samtidig som første låttittel er klar er ryktene om andre deltakere i full gang, og blant navnene som nevnes er komiker Jonas Gardell og kong Carl Gustafs angivelige elskerinne, eks-Army of Lovers-vokalist Camilla Henemark.

Jonas Gardell ble kjent for sin schlagerskole under Melodifestivalen 2003, og var da også programleder i finalen. Tidligere har han skrevet låten Aldrig ska jag sluta älska dig til filmen Livet är en schlager med fjorårets programleder Helena Bergström i hovedrollen. Henemark er på sin side aktuell med gruppen Happy Hoes, som etter sigende har sendt inn en uptempo-låt med stort potensiale til MF 2013.

Verken Gardell eller Henemark har foreløpig kommentert ryktene.

Det har heller ikke SVT gjort når det gjelder spekulasjonene om at Kristian Luuk er blitt utvalgt til å lede den internasjonale finalen i Malmö, mens Gina Dirawi skal være programleder for Melodifestivalen. I følge sjefsprodusent Christer Björkman er disse to ettertraktede jobbene nå besatt, men han vil verken bekrefte eller avkrefte ryktene om at det er Luuk og Dirawi som skal fylle dem.

Kilde: SVT, Aftonbladet, seher.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien