MF-artistene avsløres 19. november

De siste brikkene i puslespillet rundt Melodifestivalen 2013 er i ferd med å falle på plass. Om litt over en uke planlegger SVT å offentliggjøre navnene på både låtskrivere og artister til vinterens store konkurranse.

Som vanlig spekuleres det stort i pressen og på ulike sosiale medier om hvilke navn som kommer til å stå på SVTs lister når alt er klart. Aftonbladet skriver at 25 av de 32 deltakerne er i boks, og i følge avisen kan vi se frem i mot å få se blant andre Tommy Körberg, Sylvia Vrethammar, Jessica Andersson, Ulrik Munther, Pernilla Wahlgren og Sean Banan på MF-scenene i februar og mars måned.

Tommy Körberg, som representerte Sverige i ESC i 1969 og 1988, har lenge vært regnet som et av de sikreste kortene foran vinterens Melodifestival, men i følge de siste ryktene er han bare en av fire ‘modne herrer’ i en kvartett som skal fremføre en låt skrevet av komiker Henrik Dorsin fra humorgruppen Grotesco.

For Ulrik Munther og Sean Banan blir det etter alt å dømme andre forsøk på to år, etter at begge nådde finalen i Globen i 2012-utgaven av MF, mens sekstisyv år gamle Sylvia Vrethammar gjør comeback i konkurransen etter sist å ha deltatt i 2002. Den folkekjære artisten, som kanskje er mest kjent for schlageren Y viva Espana på 70-tallet, har fire tidligere deltakelser bak seg.

Jessica Andersson og Pernilla Wahlgren er begge kjente Melodifestival-navn som har deltatt flere ganger før, og Jessica har sågar vunnet hele konkurransen som en del av duoen Fame i 2003. Pernilla Wahlgren ryktes for øvrig å skulle fremføre den låten som Tone Damli sang demo-versjonen av da den først ble sendt inn til SVT.

Foruten disse artistene regnes blant andre skuespiller Rickard Wolff, rapperen Swingfly, tidligere BWO-vokalist Martin Rolinski og E.M.D.-sanger Erik Segerstedt som ‘sikre’ navn i oppsettet.

Den fullstendige deltakerlisten til Melodifestivalen 2013 skal altså bli kjent mandag 19. november.

Kilde: SVT, Aftonbladet

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien