Et juleeventyr fra Alexander

Etter to år med julekonserter, og en uttalt forkjærlighet for denne høytiden, var det mange av oss som lurte på når det ville komme et julealbum fra Alexander Rybak. Og her er det altså; «Christmas Tales»!

Publikum som var på Alexanders julekonsert på Chat Noir i 2010 vil kjenne igjen de fleste sangene på «Christmas Tales». To av sporene er riktignok egenskrevnet, men de øvrige er velkjente amerikanske julesanger i beste croonertradisjon. Som vanlig setter Alexander sammen en meny med stort spenn; fra livlige og muntre «Rudolph the Red-nosed Reindeer» og «»Santa Claus is Coming to Town» til mer sakrale «Silent Night».

De fleste av oss begynner vel snart å kjenne julestemningen komme snikende, nå når det nærmer seg advent. Alexander har derimot levd med julemusikk helt siden midtsommer. Han har nemlig jobbet med «Christmas Tales» innimellom alle de øvrige oppdragene sine helt fra slutten av juni. Resultatet av denne innsatsen er blitt et album som ikke byr på noe revolusjonerende nytt, men en varm og behagelig opplevelse for alle som setter pris på julens klassikere. Som alltid lurer Alexander inn litt humor i sin musikk, og fiolinen er selvfølgelig tilstede hele veien.

I tillegg til korister og en dreven blåserrekke har Alexander også fått med seg Didrik Solli-Tangen og Annsofi på hver sin duett. Duetten med Didrik, «Presents», er spesialskrevet for dette albumet, og Annsofi er Alexanders partner på «Baby, It’s Cold Outside».

Alexander har valgt fra øverste hylle av amerikanske julesanger, og for de av oss som liker denne sjangeren er dette en liten lykkepille av et album. Han har selv arrangert sangene, og han har fått hjelp av flere anerkjente musikere på albumet. I tillegg til de tidligere nevnte titlene får vi også «The Christmas Song», «Winter Wonderland», «Let it snow», «Have Yourself a Merry Little Christmas», «Silverbells», I’ll be Home For Christmas» og hans egne «Tell Me When».

Kilde og bilde; alexanderrybak.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien