Juleturné med kjente Eurovision artister

 Den 27. november starter den årlige Stille Natt Hellige Natt juleturnéen, da vil kjente artister holde konsert i 46 forskjellige kirker rundt om i landet. På scenen får vi se fem kjente artister, fire av dem er kjent fra Eurovision Song Contest, hvor to av de har vunnet selve konkurransen.

Artistene vi får se er: Rune Larsen, Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Elisabeth Andreassen og Alexander Rybak.

Elisabeth Andreassen er den mest suksessfulle av de tre Eurovision-artistene. Det hele startet i 1982 da hun representerte Sverige, i 1985 var hun en del av duoen Bobbysocks med sangen «La det swinge» som også var det året Norge tok sin første seier i Eurovision. Siste gang vi fikk se henne på en Eurovision scene var i 1996 med balladen «I evighet» som tok en 2.plass det året. 

Tor Endresen deltok i Eurovision senest i 1997 med sangen «San Francisco» men sangen ble ikke godt mottatt i de andre europeiske land, han fikk null poeng. 

Rune Larsen hadde blant annet opptredener i den norske MGP-finalen både på 70- og 90-tallet.

Alexander Rybak har bare representert Norge en gang, som var i 2009 med sangen «Fairytale» som var siste gang Norge tok seier i Eurovision. 

Stille Natt Hellige Natt turneen har pågått i 25 år og de 13 siste årene har en del av billettinntektene gått til en veldedighets organisasjon som hjelper HIV smittede barn i Afrika og gatebarn i Sør Amerika.

For mer informasjon om de holder konsert i nærheten av deg: www.billettservice.no

Kilde:eurovisionary.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Del:
Relaterte artikler