Serbia velger 2. og 3. mars

Tidligere denne uken fikk vi vite at Serbias tv-selskap RTS vil velge sitt bidrag til Eurovision Song Contes 2013 i Malmö gjennom en nasjonal finale, «Beosong 2013». I dag har vi fått detaljene rundt utvelgelsen. 

«Beosong 2013» vil gå over to kvelder, 2. og 3. mars. I første runde, lørdag 2.mars, vil inntil 15 bidrag kjempe om fem plasser i finalen, som altså finner sted søndag 3.mars. Det er en ekspertjury som vil velge ut inntil 15 låter til semifinalen. Det er telefonstemmer som vil avgjøre hvilke fem som går til finalen, og det er også telefonstemmer som vil kåre vinneren av selve finalen. 

Det er nå åpnet for innsending av bidrag, og låtskrivere som ønsker å delta kan sende inn sine bidrag fram til 20.januar. Reglene er som følger; låtskriverne trenger ikke være serbiske, men det må artisten. Sangen må fremføres på et av de offisielle språkene i Serbia. Sangen kan ikke ha vært utgitt eller offentlig fremført på noen måte før semifinalen. 

Så gjenstår det å se om vi treffer igjen noen gamle kjenninger i årets serbiske utvelgelse…

Kilder; rts, escxtra, escnorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien