Alyona: 2. gang – lykkens gang?

 

Bliver det mon «2. gang – lykkens gang», for hviderussiske Alyona Lanskaya. Hun vandt til aften sin anden sejr ved en hviderussisk finale, både seere & jury havde hende på 1. pladsen.

 

10 sange var her til aften i konkurrence i den hviderussiske hovedstad, Minsk – hvor landets repræsentant til Eurovisionen i Malmø skulle findes. Efter ca. 1 time & 40 minutters transmission stod det klart, at Alyona Lanskaya for andet år i træk, løb af med den hviderusisske sejr.

 

Aftenens startfelt bestod af 10 bidrag, som det hviderussiske national tv, BTRC havde valgt ud blandt de indsendte bidrag:

 

Vitaliy Voronko: I Wonder How You
Max Lawrence: I Love Your Charming Eyes
Alyona Lanskaya: Rhythm Of Love
Yankey: Letter To Mother
Beaver Band: Incredible Girl
Daria: Catch Me Again
Uzari: Secret
Alexei Gross: One Way Love
Nuteki: Save Me
Satsura: Get Out Of My Way

 

Efter fremføring af alle 10 bidrag i et af studierne hos BTRC i Minsk, blev det tid til afstemning. Et mix af telefonstemmer og jurystemmer skulle afgøre årets hviderussike finale. Medens at der blev stemt, kom Hvideruslands første repræsentanter, Aleksandra & Konstantin på scenen, hvor de blandt andet sang deres Eurovisions-bidrag, «My Galileo». Efter dem kom Hvideruslands stolthed på scenen, Koldun leverede som ventet blandt andet «Work your magic» for publikum, også sangerinden Gunesh underholdt i pausen.

 

Hviderussisk finale 2013

 

Resultatet af telefonafstemningen gav en konfortabel 1. plads til Alyona, da hun samlede hele 10.370 stemmer. På 2. pladsen hos seerne kom Nuteki med 4.237 stemmer, efterfulgt af Satsura (2.044 stemmer), Alexi Gross (1.904 stemmer) & Max Lawrence (1.806 stemmer). Hos juryen fordelte stemmerne sig lidt anderledes: Alyona fik også her 1. pladsen, på 2. pladsen kom Daria, efterfulgt af Uzari (3.), Neteki (4) & Satsura (5).

 

Den samlede resultat i den hviderussiske finale blev til sidst:

 

1.   (12+12=24) Alyona Lanskaya: Rhythm Of Love
2.   (10+7=17)   Nuteki: Save Me
3.   (8+6=14)     SatsuraGet Out Of My Way
4.   (7+4=11)     Alexei GrossOne Way Love
5.   (6+5=11)     Max LawrenceI Love Your Charming Eyes
6.   (1+10=11)   DariaCatch Me Again
7.   (2+8=10)     Yankey: Letter To Mother
8.   (4+3=7)       Uzari: Secret
9.   (5+2=7)       Vitaliy Voronko: I Wonder How You
10. (3+1=4)       Beaver Band: Incredible Girl

 

 

 

 27-årige hviderussisk fødte Alyona Lanskaya sejrede for anden gang i år ved en hviderussisk finale forud for en Eurovision, for den 14. februar blev hun også kåret som den forrige vinder i landet, og skulle derfor repræsenterer hviderusserne i Baku, Aserbajdsjan. Men den temmelig egenrådige præsident Alexander Lukashenko mente at produceren havde fingeret en top karakter til Alyona, og han valgte derfor efter blot 10 dage at diskvalificerer hende, og erstatte hende med gruppen «Litesound», som derved fik rejsen til Baku, og æren af at fremføre deeres «We are the heroes».

 

Det lidt uretfærdige spørgsmål mange nu har er jo så, om Alyona denne gang får lov til at blive siddende på tronen, og derved få rejsen til Malmø. Men man kan håbe på at «2. gang – er lykkens gang» for hende. Hviderusland har til aften fundet deres repræsentant og sang til Eurovisionen, derved er den aller første deltaker til 2013 fundet. Der er blot at ønske Alyona alt mulig lykke til, både med perioden op til den europæiske konkurrence, og med deltagelsen når hun ankommer til Skåne.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien