5 deltakere avslørt for Østerrike

 

En proces som startede i oktober er nu sluttet, og derved også dagen hvor Østrig valgte at slippe navne på de 5 detagere, som skal kæmpe om billetten til Malmø den 15. februar.

 

En udvælgelse har nu stået på siden oktober, og nogle af kriterierne for 2013 årets artist er: en fantastisk stemme af international format, en artistisk originalitet & selvfølgelig et stort ønske om at repræsenterer Østrig ved den internationale konkurrence. Navne på de 5 artister er blevet sfsløret i et direkte radioprogram på radiostationen Ö3.

 

De 5 østrigske håb er:

 

Yela: Med det borgerlige navn, Daniela Bauer er soul musiker, født i Wien. Hun har helt fra barndommen drømt om at stå på Eurovisions scenen for hjemlandet, og føler det vil være en stor ære, at få den drøm opfyldt.

Falco Luneau:  har som flere tidligere håbefulde spirer i den østrigske nationale konkurrence, startet sine showbiz skridt i telent showet, Starmania. Han er søn af en hollandsk mor og en østrigsk far, og netop Holland er kommet til at betyde noget for den østrigske sanger, ikke alene er han bosat i den hollandske region Friesenland i dag, han kan også tegne sig for sine største succeser i Holland. Efter at have spillet på gader og stræder omkring i verden, skal nye områder nu indtages, og der er Eurovisionen en fantastisk platform at gøre det ud fra.

The Bandaloop: Trioen – Barca Baxant (34), Justin Case (32) & Mike Lightning (27) har siden 2010 dannet gruppen The Bandaloop, hvor de har arbejdet med Electro musik. De har et unikt koncept med en høj artistisk standart, kombineret med en fremragende scene optrædende.

 

Natália Kelly: De 18-årige pige er det yngste bud på en østrigsk kandidat, Hun er født i USA, og trods den unge alder, er hun ikke helt ny i konkurrencer på musik, da hun tidligere har deltaget i konkurrencen «Prima La Musica», en talent konkurrence for unge musikkere, hvor hun fik en fornem 3. plads. Hun er udstyret med en powerfuld R & B stemme, med hvilken hun håber kan tage hende til tops i alpelandet.

Elija: Er en 21-årig rockmusikker, som tilbage i 2009 vandt prisen som «Østrigs nye stjerneskud». Han har udgivet sit første album i år, og mener at hans styrke i konkurrencen er hans stemme, og ikke mindst det faktum at han selv skriver sine sange.

 

Den næste måned skal de 5 valgte deltagere så arbejde på at leverer netop dét bidrag, som skal være med til at bringe dem til tops i Østrig og senere hen ved Eurovisionen.

 

Kilde: Eurovision.tv     

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien