Bosnia-Hercegovina er IKKE med

Det har lenge gått rykter, men vi har akkurat fått bekreftelsen; Bosnia-Hercegovina kommer IKKE til å delta i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö! 

Det er flere uker siden ryktene begynte å gå om at BHRT ikke ville sende en representant til Malmö. Årsaken skulle være, som for flere andre tv-selskaper, sviktende økonimi.

De siste dagene har summingen tilltatt, og allerede tidlig i dag meldte flere bosniske nyhetsportaler at landet kom til å trekke seg fra neste års konkurranse.

For få minutter siden kom bekreftelsen også på BHRTs egne sider. 

Dette betyr at tallet på land som ikke kommer til å stille på scenen i Malmö nå stiger. Portugal kommer ikke til å sende en representant, Polen kommer ikke tilbake, etter at de trakk seg allerede før 2012-utgaven, og nå altså Bosnia&Hercegovina. I tillegg ser det mer og mer sannsynlig ut at Slovakia og Slovenia heller ikke vil delta i neste års konkurranse.

Det gikk også lenge rykter om at Hellas og Kypros kom til å stå over neste år, men det er blitt tilbakevist, og forberedelsene til begge lands utvelgelse er i gang.  

Vi skynder oss imidlertid å minne om at den offisielle fristen for påmeldelse ikke er gått ut enda, og det har også tidligere vært land som har «trukket seg», for så å dukke opp på EBUs offisielle startliste… 

Kilder; bhrt.ba, klix.ba, 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien