Fortsatt håp for bosnisk deltakelse

I går gikk BHRT ut med en kunngjøring om at de ikke kom til å sende en bosnisk representant til Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Årsaken til avgjørelsen blir oppgitt å være dårlig økonomi.

Etter at denne avgjørelsen ble kjent gikk det ikke lang tid før reaksjonene begynte å strømme på, både i Bosnia-Hercegovina og ellers i Europa. Nå får BHRT flere tilbud om hjelp til å kunne delta. 

TV-selskapet skal ha fått minst tre ulike tilbud om hjelp til løsning.

1) En av de andre store TV-selskapene i landet, RTRS, som også er EBU-medlam, skal ha tilbudt seg å overta Eurovision Song Contest 2013. Hvis dette blir løsningen vil de trolig sende gruppen Alexandria som landets representant til Malmö. Her kan du høre deres «Hajde da plesemo». 

2) Det andre tilbudet skal ha kommet fra FaceTV. De ønsker å arrangere en nasjonal finale med 15-20 bidrag.  De vil i så fall betale hele herligheten, noe som inkluderer den nasjonale finalen og de 25 000 euroene som deltageravgiften til EBU er på. I tillegg vil de gi BHRT senderettighetene. Direktøren for FaceTV, Senad Hadžifejzović, er ingen nykommer i Eurovision Song Contest-sammenheng; Han var ansvarlig for de nasjonale finalene i 1999 og 2003. 

3) Det tredje alternativet som skal ligge på bordet er at gruppen Zoster ønsker å representere Bosnia-Hercegovina i Malmö, og de vil betale alle kostnadene selv. 

 

Det har, enn så lenge, ikke kommet noen offisielle reaksjoner fra BHRT til disse løsningsforslagene. 

Kilder; DamelSaric, eurosong.hr, , wikipediam, escxtra

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien