BHRT sier bestemt «nei»

Styret i BHRT har angivelig nå tatt beslutningen; Bosnia-Hercegovina kommer ikke til å delta i Eurovison Song Contest 2013 i Malmö. Dette ble kjent i dag.

Da denne nyheten kom for første gang for få dager siden var reaksjonene blandede. Noen mente det var en fornuftig avgjørelse, den økonomiske situasjonen i landet tatt i betraktning, mens andre mener en deltagelse i Eurovision Song Contest er et viktig uttrykk for den nasjonale kulturen og derfor bør prioriteres.

Flere andre TV-stasjoner har meldt sin interessen, enten for å overta jobben for BHRT, eller for å støtte dem økonomisk for å få til en deltagelse. Blant disse finner vi RTRS, FACE TV og Hayat TV.

Disse tilbudene, hvis de gjøres offisielle, vil imidlertid bli avslått av BHRT, med begrunnelsen at det kun er de, som det bosniske medlthomas av EBU, som kan stille med en representant. Det er Bosnia-Hercegovinas Head of Delegation Lejla A. Babovic som uttaler dette. «Denne rettigheten kan ikke overføres til en annen part. På samme måte som at det er fotballforbundet som har ansvaret for å sende et landslag til internasjonale mesterskap, og ingen andre kan sette sammen og sende et lag, er det BHRT som kan sende en representant til Eurovision Song Contest. » uttalte Babović til Klix.ba

Hun fortsetter; «Ledelsen i BHRT har ikke vært i forhandlinger med noen utenforstående i forbindelse med bosnisk deltagelse i Eurovision Song Contest 2013. Forslaget om Aleksandra har vi kun hørt om i massemedia. Hun antyder også at dette ikke er snakk om noen permanent uttrekning. BHRT ønsker derimot å presentere landet på best mulig måte, og med dagens økonomiske situsajon er ikke det mulig.

De ønsker derfor å ta et års pause, og så heller starte forberedelsene til 2014 allerede tidlig neste år.

Kilde; klix.ba

Del:
Relaterte artikler