Krav om endring for sveitsisk vinner!

 

Lørdag stod Heilsarmee eller Frelsearmée som vindere i schweiziske Kreuzlingen, nu er der krav om ændringer for dem, hvis de skal stille i konkurrencen i Malmø.

 

EBU har i dag slået fast, at Heilsarmee kun kommer til at stå på scenen i Malmø, såfremt at de har ændret navnet på gruppen, og at de ikke stiller med foreningens uniformer på scenen. Henvendelsen faldt i dag fra den nationale schweiziske tv-station, SF til EBU, og svaret var måske også ventet, og årsagen til henvendelsen kom fordi, de vil være sikre på at de direkte links til foreningen, også kunne accepteres af EBU og regelsættet. 

 

Hvis Schweiz ville møde i Malmø med nuværende navn og med armée uniformen, ville det stride mod regelsættet som EBU har lavet for konkurrencen. EBU’s reference gruppe vil kigge nærmere på sagen i januar måned, for at se om alle regler er overholdt, og om SF’s egen henvendelse kom tids nok.

 

Gruppen selv skal samles i morgen for at diskuterer, om hvorvidt de accepterer at deres navn skal ændres, så reglerne kan overholdes. 

 

Kilde. Esctoday.com

 

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien