MGP 2013: Skrekkens rykter

VG og NRK er som Tom og Jerry: Perlevenner eller som i MGP-sammenheng: «Hide and seek». Eller kanskje helst det siste, «seek»!

Verst var det i 2010 foran Oslo-finalen, da NRK lakk som en sil – og VG «avslørte»den ene godt gjemte artisten etter den andre. I ettertid har jeg alltid lurt på om ikke det hele var et aldri så lite avtalt, men ikke offentlig, triks fra vår hjemlige og ærverdige statskanals side.

i dag «fikk» vi de første navnene fra neste års MGP-heat, nettopp gjennom VG. Til oppfriskning skal disse åtte være:

  • Hans-Erik Dyvik Husby
  • Sirkus Eliassen
  • Datarock
  • Carina Dahl
  • Mimi Blix
  • Winta
  • Shackles og
  • Anine Stang

 

Og la meg for all del ta det postive først:

Hank von Helvete i MGP blir bare überkult, samme hva Hans-Erik kommer med: Respekt! Mimi Blix, som leverte som det holdt med den kjølige og dundrende Allergic i MGP 2011, er også hjertelig velkommen tilbake til MGP-scenen.

Resten stiller jeg meg riv, ruskende likegyldig til.

Carina Dahl? Så vi ikke nok av henne, også det i MGP 2011? Nummeret Guns & Boys var akkurat så vulgært og blondinedumt da som ventet. Men kanskje har hun lært.

Datarock? 80-tallsbasert popgreie med klare britiske preferanser som aldri har glidd inn i musikkhulen min. De har derimot fått et godt publikum, og albumet Red i 2009 gjorde det slett ikke ille.

Winta hadde noe på gang tilbake i 2003, men jeg er definitivt ingen tilgenger av R&B-stilen hennes. Shackles og Anine Stang har jeg svært lite kjennskap til.

Jeg har heller absolutt ikke noe sans for den nordnorske slangen til Sirkus Eliassen. Forsøkvis og monoton popræpp på nordnorsk? Nei takk! Det skal i så fall en oppsiktsvekkende låtforbedring til, om de får noen av mine telefonkroner. Og jeg har forøvrig nordnorsk blod i årene, så kom ikke her og beskyld meg for å være blond «søring»!

Allikevel, publikumsmessig – kan det være et smart trekk av NRK å få inn Eliassen, sammen med navn som Datarock og Dyvik Husby. På hver sin måte, vil disse tre vekke interesse for konkurransen.

Men er dette – som man kanskje få inntrykk av gjennom VGs artikkel fra i dag- de mest kjente navnene i årets startfelt, da ser årets MGP-felt ut som et av de labreste på mange, lange år.

Jeg håper inderlig dere tar feil VG – og at NRK har rett når de høflig, men lurt, velger å svare med ett «Vent å se!»

Undertegnede velger nettopp å gjøre det – vente å se, og ikke minst høre. Men utfra dagens høyst uofisielle artistslipp, er det meget, meget labre greier å se frem til i januar og februar.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien