Første semifinale i Albania i kveld

Albanske Festivali i Këngës  har tidligere markert starten på den nye Eurovision Song Contest-sesongen, da de har vært første land ut til å velge sitt bidrag til konkurransen. I år er de imidlertid kun nok et i rekker av land som velger «neste års bidrag» før det engang er «neste år». 

Når den albanske representanten er klas på lørdag kveld vil allerede fire andre land ha valgt sine representener; Hviterussland, Sveits, Belgia og Litauen. 

Albania velger også i år sitt bidrag gjennom tradisjonsrike Festivali i Këngës. Totalt 65 bidrag kom inn til RTSH innen fristen for innsendelse gikk ut. Av disse er 16 låter valgt ut til to semifinaler, som altså finner sted i kveld og i morgen kveld. 

Kveldens semifinalister er; 
1) Selami Kolonja – Ku je? 
2) Rosela Gjylbegu – Dëshirë 
3) Kejsi Tola – S’jemi më atje 
4) Vesa Luma – S’jam perfekt 
5) Elis Nova – Ajo 
6) Kozma Dushi – Ëndërr mbete ti
7) Bon bon Band – Humbur
8) Dr.Flori & Fabi – Jam ti 
9) Merland Kademi – Këtu fillon parajsa 
10) Rezarta Smaja – Ti? 
11) Ardian Bujupi – I çmendur për ty 
12) Xheni & Enxhi Kumrija – Arti i një fundi 
13) Arjela Krasniqi – Më thuaj pse? 

Blant navnene på listen over kveldens semifinalister biter vi oss spesielt merke i Kejsi Tola, som representerte Albania i Eurovision Song Contest 2009 i Moskva. Da skaffet hun landet en 17.plass med «Carry me in your dreams», etter å ha kommet på 7.plass i semifinalen. 

 

Har du lyst til å følge kveldens semifinale live kan du gjøre det på denne linken

Kilder; ltsh, escxtra, escnorge

Del:
Relaterte artikler