Store endringer i Ungarn

I likhet med mange andre land gjør Ungarn i år til dels store endringer i sin nasjonale utvelgelse til Eurovision Song Contest. I forkant av årets konkurranse går de over til det som ofte kalles «den nirdiske modellen», med innledende runder før en finale.

A Dal, som er navnet på den ungarske utvelgelsen, vil i år gå over tre runder; først tre innledende heat, så to semifinaler og endelig den store finalen. De innledende heatene finner sted 2., 9. og 16.februar, semifinalene går av stabelen 23. og 24. februar, mens selve avgjørelsen faller under finalen 2. mars.

Åtte bidrag skal kjempe om seieren i finalen. En annen grunnleggende endring er at publikum faktisk skal avgjøre vinneren i finalen. En jury (se under) skal velge fire finalister som så går til en superfinale. Vinneren avgjøres så av telefonstemmer.

Juryen vil bestå av fem medlemmer, hvorav to er gamle kjente. Csaba Walkó er vokalist i Compact Disco, fjorårets ungarske representanter (hør deres bidrag nederst i artikkelen), og Magdi Rúzsa representerte landet i 2007 med «Unsubstantial Blues». De tre øvrige jurymedlemmene hadde samme oppdrag i fjor, og er Viktor Rakonczai, Jenő Csiszár og Philip Rákay. 

Ungarsk fjernsyn har opplevd en stor økning i interessen for deltagelse i år, med over 240 innkomne bidrag, sammenlignet med fjorårets 202. 

Kilde; escxtra, escnorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien