Nå braker det løs: Steinkjer ønsker velkommen til MGP 2013

Nord-Trøndelag og Steinkjer by og kommune står for første gang som arrangører for en delfinale i Melodi Grand Prix, når nedtellingen for årets første delfinale i MGP starter.

Lørdag kl 19:55 braker det løs med over 3 000 publikummere fra Steinkjer Campus, der sju bidrag skal kjempe om tre direkte finaleplasser til finalen i Oslo Spektrum 9. februar.

Campus Steinkjer er og skal bli et stort kompetansesenter for hele regionen, der både Steinkjer Ungdomskole og Steinkjer Videregående skoler har tilholdssted til daglig. Olympiatoppen er samarbeidspartner i prosjektet, der både Steinkjerhallen og byens idrettsanlegg, Guldbergaunet, begge ligger side og side om de andre byggene.

Foruten selve Steinkjer by og kommune, har også naboene Stjørdal, Levanger, Verdal, Inderøy, Namsos og Vikna vært involvert i arrangement og oppbygging rundt delfinalen.

Onsdag kl 20:15 vil de sju finalistene presenteres direkte i MGP Direkte på NRK1. Aristene har frem til da vært hemmeligholdt for oss publikum, men sterke rykter tilsier at Carina Dahl, Datarock og Doc M.C. feat. Mimi Blix er blant bidragene som avsløres onsdag.

De sju bidragene vil etter hva escNorge erfarer, bli umiddelbart tilgjengelig for nedlasting etter offentliggjøringen.

Samtidig med nedtellingen til selve delfinalen, gjennomføres det også i år en MGP Lokal-konkurranse for lokale talenter. Her har det i Steinkjer og distriktet allerede vært flere arrangement allerede, og fem vinnere får til lørdag æren av å utgjøre oppvarmingsshowet til selve TV-sendingen.

Vi på escNorge kommer med mer info om både artister og låter utover uka, og ønsker med dette årets MGP-uker på sidene våre offisielt som «åpnet»!

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien