Det danske startfelt er klar! (Opdatert)

 

Danmarks Radio slap i dag som lovet navnene på de 10 deltakere til dansk Melodi Grand Prix, et startfelt med både ukjennte og kjennte ansikter.

 

Kl. 11:30 i dag var der pressemøte hos Danmarks Radio i Tv-byen, hvor de 10 danske finalister blev presentert en etter en. Årets startfelt bringer både tidligere deltakere og debutanter på scenen, og på komponist og tekstforfatter fronten, er der en del som tidligere har været i MGP eller ESC ilden.

 

Årets deltakere er:

 

  1. Frederikke Vedel – Jeg har hele tiden vidst det (Pernille Georgi, Thomas Reil + Jeppe Reil)
  2. Brinck – Human (Brinck)
  3. Kate Hall – I am not alone (Lars Halvor Jensen, Martin Larsson, Michelle Bell, Jakke Erixson, Oscar Holter + Simon Hermansen)
  4. Louise Dubiel– Rejs dig op (Wildcard) (Louise Dubiel, Rune Braager + Casper Lindstad)
  5. Daze – We Own the Universe (Thomas G:Son + Peter Boström)
  6. Simone Egeriis – Awake (Carsten Lindberg + Lars Halvor Jensen)
  7. Jack Rowan featuring Sam Gray – Invincible (Wildcard) (Jack Rowan, Sam Gray + Achmad Darwich)
  8. Emmelie de Forest – Only Teardrops (Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen + Thomas Stengaard)
  9. Albin – Beautiful to Me (Bryan Rice + Mads Haugaard)
  10. Mohamed – Unbreakable (Wildcard) (Morten Friis, Michael Parsberg, Peter Bjørnskov + Lene Dissing)

 

Frederikke Vedel
Frederikke er et uskrevet blad i Grand Prix sammenheng, men musikken er der i hendes hverdag, for som artist har hun deltaket i flere store opsetninger af musicals, men også Wallmans i København & Oslo har haft hennes talent på scenen. Utover at synge og optrede, så er Frederikke Grand Prix fan, og gleder sig til at blive deltaker selv nu. Bak låten står trioen Pernille Georgi samt brødrene Thomas & Jeppe Reil – Pernille kjennes vel bedst av flesten, for å være en halvdel av sukses duoen «Me & My», Brødrene Reil er ikke så kjennte i Danmark, men har til gengeld arbeidet med adskillige artister i Europa.

Brinck
Niels Brinck ved for alvor hvad han går indtil, da han som den eneste av alle artisterne har seiret i dansk Melodi Grand Prix tidligere. I 2009 tok han sig til tops i Danmark, og senere den til en respektabel 13. plass ved det Internasjonale Grand Prix i Moskva. Låten han stiller med i år, er helt og holdent hans egen, og er lavet lige fra hjertet. Tidligere har Brinck bl.a. skrevet titellåten til tv-serien «Anna Pihl» og jinglen til weekend magasinet «Weekend, Weekend».

Kate Hall
Kate Halls musikalske bane blev dannet i Danmarks Radio’s pigekor, og tilbake i 2002 deltok hun i talent-showet «Popstars» på TV2, og gikk veien til en 3. plass i konkurransen. Etter den danske start reiste Kate til Tyskland, hvor hun bosatte sig og startede sin musikkarriere, og hurtigt lagde sig på hitlisterne, hvor hun flere gange etter har været plasert. Ligesom at hun var med i den danske «Popstars», kom hun også forbi den tyske utgave, men da som vokal-coach. Lars Halvor Jensen & Martin Larsson er 2 av personerne bak låten, og som tidligere stod bak bl.a. «Believe again» med Brinck, samt tvillingerne Jedward’s «Lipstick». De har derutover arbeidet med bl.a. Sugababes, Blue & Medina. Derutover har Michelle Bell, Jakke Erixson, Oscar Holter & Simon Hermansen været med bak låten, alle har de arbeidet med adskillige store stierner.

Louise Dubiel
Louise er ikke helt ny på musik fronten, da hun allerede har stået på adskillige scener og sunget, og har ligeledes utgivet sit debutalbum «Alle kneb gælder». Låten har Louise skrevet sammen med Rune Braager & Casper Lindstad. Rune har bl.a. skrevet sange til den tidligere hitgruppe Sukkerchok & Sanne Salomonsen, Casper har skrevet sange til andre danske artister som: Anna David, Sys Bjerre & Joey Moe.

Daze
For alle dem som var unge I 90’erne, siger navnet Daze kanskje noget, for i slut 90’erne brakkede gruppen igjennom med bl.a. låterne «Tamagotchi» & «Superhero». Debutalbummet «Super Heroes» solgte mere end 250.000 eksemplarer, og de inkasserte en dansk Grammy for albummet. Etter suksesen gikk gruppen fra hinanden, for igjen å gå sammen i 2012. Nu er de klar for Grand Prix, med en låt av Thomas G.son & Peter Boström, Thomas er blandt Grand Prix fans enten hadet eller elsket, men fakta er et par gedine sukseser ved Eurovisjonen fra hans side, deriblandt 2012 vinneren «Euphoria», som blev skrevet sammen med netop Peter Boström. Peter sjelv er ikke en ukjennt mann heller, for han står bak flere sukseser i den svenske Melodifestivalen de seneste år.

Simone Egeriis
Endda en tidligere Grand Prix deltaker skal på scenen, Simone Egeriis deltok i 2010 med låten «How will I know», som hun fikk en flott 3. plass med. Som en liten jente deltok hun i talent-showet «Scenen er din» på TV2 i 2004, hvor hun endte med å vinne kategorien «Juniorsang». Året etter tok hennes debutalbum sig til å bli det 3. bedst seljende i 2005. Carsten Lindberg har i Danmark bl.a. arbeidet med Hanne Boel, og i utlandet kan han mestre navne som Nicole Scerzenger fra gruppen Pussycat Dolls, samt musik til bl.a. Oprah Winfrey show. Også her kommer Lars Halvor Jensen indover, likesom at han er på låten bak Kate Hall.

Jack Rowan featuring Sam Gray
Jack Rowan er kanskje ikke den mest kjennte i Danmark, men har skrevet for mange av de kjennte: Sys Bjerre, Infernal, The Storm & Christopher. 2. mann på scenen bliver det britiske multitalentet Sam Gray. Sammen med de 2 artister står Achmad Darwich bak låten, så låt nummer 7 bliver en debut trio i Grand Prix sammenheng.

Emmelie de Forest
Debutant er også den unge jente Emmelie de Forest, som dog er erfaren i sang, bl.a. kirkekor og som en del av Steve Camerons Gospelkor. Siden 14-års aldermen har hun sunget med den skotske sanger Fraser Neill, som har bragt duoen på festivaler, spillesteder og kulturhuse. Bak Låten finner man Lisse Cabble, Julia Fabrin Jakobsen & Thomas Stengaard. Lise har en kjempe erfaring med både å synge og komponere musik, og er blandt andet ophavskvinde bak låter som «Fra Mols til Skagen», «New tomorrow», «Uden dig» og «Det’ det». Julia tok sig til en flott 4. plass i X-factor som en del av gruppen «Fireflies», og har senere hen skrevet musik for bl.a. Sanne Salomonsen. Thomas Stengaard var tidligere en del bandet «The Benefits», og har skrevet og produsert musik for flere danske sangere.

Albin
Albin er en erfaren artist, som har gjort sine folder hos bl.a. Wallmans i København, hvor han har stået på scenen mere end 1000 gange, med en bred spennevidde i genre. Han er utdannet på musicallinjen ved Balletakadamieni Gøteborg. Bak låten står Bryan Rice som har haft adskillige hits i både Danmark og utlandet, Grand Prix sammenheng deltok han i dansk Melodi Grand Prix 2010, hvor han blev nr. 2. med låten «Breathing». Mads Haugaard er den andre mann bak låten, og har tidligere levert låter til Sanne Salomonsen & Julie Berthelsen. Ogsså Grand Prix’et har han skrevet for, bl.a. «Make this night forever» i 2006 og sammen med Bryan Rice bak «Underneath my skin» i 2009.

Mohamed
Mohamed deltok i den andre utgave av X-factor hvor han blev nr. 3, siden er det blevet til flere singler fra gutten, hvorav han har nydt sukses med nogle av dem. Bak låten står Morten Friis som mange kjenner fra hit-duoen «Safri Duo», som lagde verden for sine fødder år tilbake. Sammen med ham står også Michael Parsberg, Peter Bjørnskov & Lene Dissing bak låten, alle har de skrevet for danske og utenlandske artister, deri blandt Infernal, Hampenberg, Shakira & Sanne Salomonsen, men også Grand Prix hits som «Breathing» og «Sleepless» er på cv’et.

 

Dansk Melodi Grand Prix løper av staben den 26. januar kl. 20:00 direkte fra Boxen i Herning.

 

Kilde: DR.dk

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien