Mižerja blir Kroatias bidrag – men hvem skal fremføre det?

Kroatia går motsatt vei av mange andre land når de skal velge ut sitt bidrag til ESC 2013. De har allerede låten klar, og nå starter jakten på artistene som skal fremføre den.

Kroatias TV-kanal HRT har allerede bestemt at landets ESC-bidrag i år skal være i den tradisjonelle Klapa-sjangeren. Dette er en á capella-basert sangtradisjon for fire stemmer, enten kvinnelige eller mannlige – men sjelden begge kjønn sammen. Noen ganger kan låtene være akkompagnert av en enkel gitar eller mandolin. Tekstene i Klapa-låtene hyller gjerne kjærligheten, livet, vinen, naturen og havet, og sjangeren er svært populær i Kroatia og de omkringliggende områdene.

Det er den kjente komponisten Goran Topolovec som står bak låten Mižerja, og denne ble valgt ut av en intern ekspertkomité i HRT. Komiteen har også plukket ut en reservelåt, Cili Svit Za Bili Cvit av Miroslav Buljan.

Nå skal altså artistene som får fremføre Mižerja i Malmö velges ut, og dette skjer av den samme komiteen som valgte ut sangen. I følge HRT planlegger man å spille inn den endelige versjonen av låten i begynnelsen av februar.

Kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler