Slik ønsker Florø velkommen til MGP 2013

Mens det ennå sukkes eller jubles over resultatet fra Steinkjer-finalen, rettes nå MGP-søkelyset mot en annen by veldig mange mil lengre nedoer langs norskekysten: Florø!

Det blir tredje år på rappen at Florø står som arrangør av en delfinale, en liten by med drøye åtte tusen innbyggere. Det betyr også at det blir det siste arrangementet i Florø for denne gang, da oppsjonen som arrangør for MGP løper ut etter tre år.

Samtidig blir det noe av en start av året for hele distriktet: Sogn- og Fjordane feirer i 2013 sitt 250-års jubileum.

Selve delfinalen arrangeres i Idrettssenter som er et midtpunkt for hele bykommunene og området.

Florø har fått arrangementet til en bli en vinterfest for de fleste. Flora ungdomsskule står for eksempel for dekorene som nå lyster opp selve bygatene. Programmet videre utover uka ser slik:

  • Mandag: Seksten finalister i MGP Lokal blir annonsert og lagt ut på fylkets hjemmesider. Avstemning blir åpnet.
  • Onsdag: MGP Direkte på NRK1 kl 20:15: Artister og bidrag avsløres.
  • Torsdag: «MGP-mania» mottakelse av artistene i Florø. Barneskolene trår til med for å virkelig motta artistene. Kl 20:00 blir det åpningsserenomi på Rådhusplassen med artistene til stede, show fra byenes videregående og auksjoner.
  • Fredag: MGP Lokal Finale, kl 19:15 på Flora Samfunnshus. Vinnerne får opptre som oppvarmere foran delfinalen lørdag. Autografskriving. MGP Lokal blir produsert og sendt på NRK nett-TV, og bak produksjonen står elever fra medielinjen på Flora Videregående Skole. Deretter for første gang i historien blir det arrangert et MGP hopp-renn i «flomlys» i Florevika. Floraordfører Bengt Solheim-Olsen har startnummer 1 – og utfordrer andre ordførere til å følge (hoppe) etter …!
  • Lørdag: Ustillinger og åpen hall i Florø Idrettssenter hele dagen, før det hele braker løs med direktesendt arrangement kl 19:55.

 

I fjoråets finale fra Florø, fant man to gullfinalelister: Petter Øien & Bobby Bare og ikke minst vinneren, Tooji.

Blant ryktene som svirrer foran årets delfinale, finner vi ubekreftede navn som Margaret Berger, Shackles – og en viss AnnSofi med en låt av en viss kjent felespiller!

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien