Annsofi + Alexander = suksess?

Hun er kjent fra både X-faktor og Korslaget, og debuterer nå i MGP med en låt skrevet av han som har gitt Norge sitt beste resultat i Eurovision noensinne. Spørsmålet blir nå om Annsofi klarer å følge i Rybaks fotspor med «I’m With You.»

Den 18 år gamle Sarpsborg-jenta Annsofi Pettersen ble for alvor kjent for det norske publikum i 2010, da hun først var med på Åge Sten Nilsens vinnerlag i NRK-programmet Det store korslaget, og senere samme år deltok i X-faktor på TV2. Der imponerte hun mange med sin stemmeprakt, og hun endte opp på en velfortjent tredjeplass til slutt.

Annsofi fortsatte sin musikalske karriere etter reality-showene, og etter å ha kommet i kontakt med multitalentet Alexander Rybak deltok hun før jul i 2012 på hans julealbum «Christmas Tales.» Dette samarbeidet ga åpenbart mersmak, ettersom Rybak nå har satt seg ned og skrevet låten «I’m With You» til unge Annsofi.

Alexander Rybak er ingen hvem som helst i MGP- og ESC-sammenheng. Som alle vet gikk han til topps på hjemmebane med «Fairytale» i 2009, og i Moskva-finalen knuste han de fleste Eurovision-rekorder da han gikk helt til topps med smått utrolige 387 poeng.

Nå er det som låtskriver og bakmann han skal bidra, og de melodiøse folketonene som ofte er Rybaks varemerke er lett gjenkjennelige i «I’m With You.» Med Annsofis sterke vokal kan dette bidraget bli en tøff utfordrer både til en av finalebillettene i Florø og til seierspallen i Oslo Spektrum.

Delfinalen starter kl. 19.55 lørdag kveld på NRK1.

Kilde: NRK
Foto: © Julia Naglestad / NRK

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien