Hank von Helvete til MGP

Hans-Erik Dyvik Husby prøver seg nå som artist i MGP for første gang.

Men det er vel kanskje ikke dette musikeren fra Å i Lofoten er mest kjent for. De fleste kjenner nok artistnavnet Hank von Helvete bedre. Hans-Erik var fra 1993-2010 frontfigur og vokalist i det norske rockebandet Turboneger som i 2003 fikk Spelemansprisen for albumet Scandinavian Leather.

Hans-Erik har hele tiden vært åpen og ærlig med at han i mange år var en tung rusmissbruker. Men dessverre gikk rusavhengigheten utover bandet, og etter et sammenbrud på en turné i Italia pga overforbruk av kokain, ble Turboneger oppløst en tid i 1998. Han brukte mange år på å komme over sin rusavhengighet, og ved en anledning flyttet han hjem til Å for å bli rusfri. I denne perioden reiste han rundt til lokale skoler og snakket åpent om sin egen avhengighet og faren ved narkotika.

Etter mye media-oppstyr grunnet flere kontroversielle uttalelser om både homofile, medlemmer av det norske kongehus og ulike religiøse grupper, kom Hans-Erik med en beklagelse og fortalte selv at han måtte gå i seg selv og fant ut at han måtte rydde opp på privaten før han tok alt i offentligheten.

Høsten 2009 var Hans-Erik å se i rollen som Jesus i musikalen Jesus Christ Superstar ved Det Norske Teater, noe som ga teateret publikumsrekord og fulle hus. Han ga ut en singel i samarbeid med Maria Solheim til inntekt for Kirkens Bymisjon og sang duett med Carola på hennes juleplate. I 2010 fikk han hovedrollen som Cornelis Vreeswiik i filmen Cornelis. Denne havnet på kinotoppen i Sverige dette året. Året etter kom debutalbumet til det nyoppstartede bandet Doctor Midnight & The Mercy Cult ut, men mottagelsen var lunken.
Høsten 2011 var Hans-Erik å se som dommer i Idol Norge.

Låten som Hans-Erik stiller med i årets MGP heter «No One» og er skrevet av bergenske Josefin Winther. Hun ga selv ut sin debutskive «Be Proud or Stay Out of It» i 2008, et album som fikk gode kritikker fra anmelderne.

Hans-Erik starter som fjerde bidrag i del-finale to i Florø førstkommende lørdag.
Sendingen starter kl.19:55 på NRK1. 

                                                                                  Kilder: NRK, wikipedia.com
                                                                                  Foto: © Julia Naglestad / NRK

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien