Haji, på egne ben

Første gang det norske MGP publikummet fikk stifte skikkelig bekjentskap med artisten Haji Saleem var i den første MGP del-finalen på Ørlandet 21.01.2012.

Sammen med rapper og «Norske talenter 2010»-vinner Sirius utgjorde gutta gruppa United, og med en slags operaarie backing av Benedicte Adrian framførte de melodien «Little Bobbi». Dessverre ble det ikke noen tur Baku for United, det sørget Tooji for, men Haji er tilbake på MGP scenen i år og denne gang på egne ben.

På grunn av sin muslimske tro var musikk tabu i familien Saleem og Haji fikk ikke synge eller høre på musikk hjemme før han var 17 år. Da åpnet det seg en ny og musikalsk verden for Oslo-gutten som i dag er 29 og han har fått god støtte av sine søsken og andre støttespillere i sitt musikalske valg. Allerede i 2005 hadde han avansert og han var en tur innom Idol, vant manges hjerte og kom på en totalt 5. plass.

Etter Idol jobbet Haji en tid sammen med låtskriver Thomas Eriksen (bror til musikkprodusent David Eriksen), som bl.a har skrevet låter for Kelly Clarkson og norske Vincens og Cleen Cut. Haji har en smooth stemme som passer til hip hop, R&B og urban pop og det er den sjangeren vi får en smak av på lørdag.

Haji har rukket en masse siden sist vi så han på MGP-scenen. Han har gitt ut to singler, en musikkvideo og deltatt på sommerturné. Nå vil han på nytt prøve å erobre MGP-fansen og det norske folk.

I år stiller Haji i den andre semifinalen i Florø med låta «Shine With Me». Han har selv skrevet tekst og musikk sammen med kammeraten Morad Aziman, kjent fra dansegruppen Kingwings Crew. Produsent for låta er Jesper Borgen.

Delfinalen i Florø sendes på NRK1 fra kl 19:55.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien