Margaret Berger satser med elektronisk pop

Idol-toeren ble en yndling blant det norske folk i 2004. Etter å vært borte fra rampelyset mer eller mindre i nesten seks år er Margaret Berger klar for å prøve seg i norges største musikk-konkurranse, Melodi Grand Prix.

Margaret Berger er en sanger og artist fra Trondheim og er født 11. oktober 1985. Hun begynte å skrive sine første låter da hun var 12 år og sang i gospelkor som barn. Hun fullførte musikklinjen på Heimdal Videregående skole.

Margaret ble et kjent navn da hun i 2004 deltok i Idol. Utover finalerundene utmerket hun seg som en artist med orginalitet og særpreg, og ble fort en av favorittene. Margaret kom helt til finalen, der fremførte hun blant annet «Stop» gjort kjent av Sam Brown, som hun også hadde sunget tidligere i konkurransen og høstet stor skryt fra dommerpanelet. Margaret ble slått på målstreken av Kjartan Salvesen.

Etter Idol-sukksessen ga Maragret Berger ut debutplaten sin som fikk navnet Chameleon. Hun fikk spellemannspris for låten «Lifetime Guarantee» i klassen beste musikvideo. I 2006 kom andreplata Pretty Scary Silver Fairy som er den foreløpig siste albumutgivelsen fra henne. I 2011 ga hun ut singelen «In A Box». Album nummer tre er under arbeid.

Låten Margaret skal fremføre i MGP heter «I Feed You My Love» og kan beskrives som en ganske typisk Margaret Berger-låt. Elektronisk pop blandet med klare elementer av rock. Margaret skal sist ut i ilden Lørdag som bidrag nummer syv i rekken. «I Feed You With My Love» er skrevet av Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson.
Karin Park er en norsk-svensk musikkprodusent. Robin Lynch og Niklas Olovson går under navnet Machopsycho og er en produsentduo.

 

Den andre delfinalen i MGP 2013 fra Florø starter på NRK 1 Lørdag kl.1955. Da får vi svaret på om Margaret er en av de tre som går videre til den store finalen 9. februar.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien