Det uskrevne blad – Emmelie de Forest

 

Ved et storslået show, ble årets danske vinner i går funnet i Boxen Arena i Herning. Danskerne valgte gull till Emmelie de Forest med låten «Only teardrops!

 

I et gigantisk festfyrværkeri av: glitter, glimmer, gigantisk scene, lys, LED skjermer, nostalgi og musik blev årets store folkefest avholdt.Vanen tro, havde Danmarks Radio valgt å lade Eurovisjons-hymnen lyde over scenen, da det danske Melodi Grand Prix i går kveld, løp av stablen i Boxen Arena i midtjyske Herning, hymnen blev smukt fremført av Herning Kirkes Drengekor & Midtvest Pigekor. Deretter entrede de 3 verter scenen, de populære skikkelser var: tv-kjendiserne Louise Wolff og Lise Rønne, samt skespilleren Sofie Lassen-Kahlke.

 

10 låter var i åpen konkurranse, i et storladet show hvor man som røt tråd, hadde missionen å finne frem til, hvad som gjør en vinner ved Eurovisjonen, så ut på kvelden kom seerne en tur til Irland og Johnny Logan, Storbritannia og Brotherhood of Man, og til sidst en tur til det svenske, hvor the Herreys skulle give den gyldne opskriften.

 

Danmarks Radio valgte igjen i år, å satse på en stor flott scene, hvorfra de 10 låter ble presentert. Etter første gjennomførelse, var det tid for seerne og juryen å stemme, 3 låter skulle til finalen, poenge skulle komme like vektigt fra de 2. Juryen var sammensat av personligheter, med stor erfaring innenfor musik, unnerhollning & produksjon, og talte 5 medlemmer: Lis Sørensen, Maria Lucia, Cutfather, Kato + Jørgen de Mylius.

 

Årets startfelt:

  1. Frederikke Vedel – Jeg har hele tiden vidst det
  2. Brinck – Human
  3. Kate Hall – I am not alone
  4. Louise Dubiel – Rejs dig op (Wildcard)
  5. Daze – We Own the Universe
  6. Simone Egeriis – Stay awake
  7. Jack Rowan featuring Sam Gray – Invincible (Wildcard)
  8. Emmelie de Forest – Only Teardrops
  9. Albin – Beautiful to Me
  10. Mohamed Ali – Unbreakable (Wildcard)

 

Etter endt avstemning var det tid for avsløring av de 3 finalister, på forhånd var Simone Egeriis og Mohamed Ali blevet utråpt som favoritter til å vinne, og odds-selskaperne var enige om at de 2 samt Emmelie de Forest måtte til tops. Både danskerne og juryen var enige, for netop de 3 gikk ret i finalen, og så var det tid til endda en gjennomkøring av finalisterne fra scenen.

 

2013Finalisterne2

 

Endda en avstemning var i gang hos seere og jury, et totalt maksimum på 60 poeng skulle plasseres, 30 fra fra hvert av avstemnings medierne. I mellemtiden fullførtes missionen om å finne den fuldente opskriften på sukses og seier ved Eurovisjonen, så et gledeligt gensyn med fleire av de danske representanter, deriblandt Kirsten & Søren, Bjørn Tidemann & Mabel fikk ord med til missionen. Og sidst men ikke mindst, så kom netop Brotherhood og Man, the Herreys & Johnny Logan på scenen, og viste deres 3 bedste opskrifter.

 

Avstemningen var deretter slut, og det var tid til kåring av vinneren, juryen lagde ut med å hver enkelt skulle presenterer deres hhv.: 1, 2 & 3 poeng:

 

Cutfather:
1 Simone
2 Mohamed
3 Emmelie

 

Lis Sørensen:
1 Simone
2 Mohamed
3 Emmelie

 

Jørgen de Mylius:
1 Mohamed
2 Simone
3 Emmelie

 

Maria Lucia:
1 Emmelie
2 Simone
3 Mohamed

 

Kato:
1 Emmelie
2 Simone
3 Mohammed

 

Den foreløbige score blev:

11 poeng – Emmelie de Forest
11 poeng – Mohamed Ali
8 poeng – Simone Egeriis

 

Seerne skulle også hente poeng ind fra de 5 regionaler i en samlet pulje, som endte op med: 1, 2 & 3 poeng fra

hver region, og den samlede fordelingviste, at regionerne var enige om vinneren:

 

7 poeng – Simone Egeriis
8 poeng – Mohamed Ali
15 poeng – Emmelie de Forest

 

2013MGP1

 

Endelig score:

 

26 poeng – Emmelie de Forest: Only Teardrops

 

19 poeng – Mohamed Ali: Unbreakable 

 

15 poeng – Simone Egeriis: Stay awake

 

 

Et gigantisk show med fokus på kvalitet, folkefest, glitter, glimmer, hygge og profesjonalisme var ovre, vinner av dansk Melodi Grand Prix 2013 blev Emmelie de Forest med de folkloristiske toner i låten «Only teardrops», en låt som er skrevet av bl.a. Lise Cabble, der nu skal forbedre hennes i forveien 2 5 plasser ved Eurovisjonen.

 

Alle deltakerne har plasert sig på den danske Itunes liste, og øverst lå ved avslutningen av MGP allerede Emmelie de Forest, som nr. 4 hadde Simone lakt sig inn og som nr. 5 Mohamed, så også download matcher det danske resultat. Kate Hall ligger som nr. 31 og er den bedste plassert utenfor de 3 finalister.

 

2013DKVinder

 

Emmelie de Forest, navnet klinger av noget fint, og Emmelie kunne da også ved det store show avsløre blåtblod i årerne, en engelsk kongelig affære, blandet med en Østerrisk blåt blod, giver etter et par generasjoner Emmelie. Den 19-årige jente er en forholdsvis ukjennt person i Danmark, men er ikke en uerfaren sangerinde, da hun har optrådt siden 10-års alderen.

 

Kirkekor & Steve Camerons Gospelkor har været med til å gjøre henne, hvad hun er i dag. Siden 14-års alderen har hun optrådt med den skotsske musiker Fraser Neill på diverse festivaler, spillesteder og kulturhuse. Hun er opvokset i nordjyske Mariager, og har senere taget turen til København, hvor hun har gået på Katrine Sadolins «Complete Vocal Institute» for sangere.

 

Folkene bak årets låt er erfarne mennesker: Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen & Thomas Stengaard. I Grand Prix kredse er den mest kjennte Lise Cabble, som 2 gange tidligere har sikret flotte rsultater i både dansk Melodi Grand Prix og ikke mindst ved Eurovisjonen. Siger man bl.a. «Fra Mols til Skagen», «New tomorrow», «Uden dig» og «Det’ det», så har man ramt riktigt. Derutover var skusesfull sanger & låtskriver i bandet Miss B. Haven, likesom at hun har skrevet for andre etablerte dnaske kunstnere.

 

Julia Farin Jakobsen deltok i X-factor som en del av gruppen Fireflies, de vandt ikke men vandt mange danskeres hjerter. Etter X-factor har Julia vist stort talent med å skrive låter for etablerte navne, bl.a. Sanne Salomonsen, derutover er hun pt. suksesfull aktuel som en duoen «Shoes for Julia» sammen med Søren Sko. Thomas Stengaard startede sine dage i gruppen «The Benefits», og har siden fungeret som opvamrning for bl.a. Rihanna, & Whitney Houston. Derutover har han haft sukses med etablerte navne som: Sys Bjerre, Erann DD & Bryan Rice.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien