Sirkus Eliassen med hyllest til fjernsynet

Sirkus Eliassen består av Magnus Eliassen og lillebror Erik Eliassen og er brødre fra Bodø. De har herjet listene de siste to sommerene med sine hemningsløse og dansbare låter . Nå er de MGP-aktuelle.

Brødreduoen har samarbeidet litt med Joddski tidligere, men Sirkus Eliassen ble først for alvor til etter at Erik hadde vært på en lengre ferietur i Jamaica og tatt til seg kulturen og musikklivet der. Han fikk inspirasjon til noen låter og skrev ned noen vers som storebror Magnus senere fikk ta en titt på. De ble enige om at det hadde vært artig å gjøre noe sammen, og slik begynte arbeidet med deres første singel «Hjem Til Dæ». «Hjem Til Dæ» ble sluppet sommeren 2011, og brødrene hadde kun det beskjedne ønsket om at kanskje låten kunne bli populær i Bodø. Men hvor stort dette egentlig skulle bli, var det ingen av dem som hadde forestillinger om. Så begynte ballen å snurre på seg. NRK mP3 listet låten, og låten ble fort en hit i Norge. Sirkus Eliassen var mye å reiste i 2011 og fikk Ola Nordmann i feststemning, men travlere skulle det bli.

Andre singelen het «Opp Ned Bak Frem» og selv om populariteten ikke kunne måle seg med førstesingelen, ble også denne godt motatt.

I mars 2012 slapp Sirkus Eliassen sin tredje singel «Æ Vil Bare Dans», og nå begynte TV-jobbene å strømme på. Mye takket være opptredener på tv-sendinger som Lydverket, Senkveld, God Morgen Norge og Allsang på Grensen gjorde slik at Æ Vil Bare Dans ble og er til dags dato guttas aller største hit. På Wimp er det den mest spilte norske låten i hele 2012. Den har også figurert på toppen av iTuneslisten og har tredjeplass som beste plassering på VG-lista, de var også med på VGs store sommerturne for 2012 med livesendingen på NRK1 fra rådshusplassen som høydepunkt.

 

Sommeren 2012 var Sirkus Eliassen å se på utallige festivaler og konserter rundt om i det ganske land, og spilte blant annet i hjembyen Bodø for et fullspekket publikum under Parkenfestivalen i august. Tidligere på sommeren deltok de i en reklamekampanje for panting av tomflasker der man kunne høre en forkortet versjon av deres singel «Før Du Går» som ble sluppet våren 2012. Mot slutten av året slapp Sirkus Eliassen ut to singler med få ukers mellomrom, Først «Verden Skulle Gå Under» så «Fullstendig Feilfri».

En musikvideo til «Verden Skulle Gå Under» har nettopp blitt sluppet, den er innspilt i Bodø og kan sees her:

Sirkus Eliassen opptrådde under Idrettsgallaen på NRK sammen med fullt orkester for noen uker siden og framførte hiten «Æ Vil Bare Dans» samt den nye «Fullstendig Feilfri». 

Magnus Eliassen er ingen nybegynner i faget. Han ga ut sitt første studioalbum «Second Grace» i 2004, og en nyutgivelse av samme album i 2006 som fikk terningkast fire i VG. Første singelen fra plata var Lois Is Happy med medfølgende musikkvideo, han ga også ut en video til låta.

I 2011 samarbeidet han med Kråkesølv som også er fra Bodø og laget låta «Til Dem Du Er Glad I» som ble skrevet i forbindelse med 22-juli og som de framførte ved domkirka under den lokale minneseremonien for ofrene. I november samme år kom endelig Magnus andre studioalbum, denne gangen på norsk. Og ikke nok med det, albumet var en del av en albumstrilogi som har fått navnet «Virkelighetsflyktning». Den første plata Maskinisten, som er en kjent og populær tursti for Bodøs beboere var innspiltmed ikke stort mer enn kassegitaren som hjelpemiddel.

Etter suksessen med Sirkus Eliassen er hans solokarriere satt litt på vent, men Magnus har nylig utalt at del 2 forhåpentligvis vil bli utgitt i 2014.

Magnus bedriver det som heter dumpster diving, som innbærer at man skal leve av maten andre kaster, i Magnus sitt tilfelle hva matvarebutikkene i Bodø kaster. Han har selv utalt at han brukte under 400 kroner på mat i løpet av årets som var.Magnus er også vegtarianer. Erik har respekt og skjønner Magnus sin levemåte men utøver ikke dette selv.

Sirkus Eliassen har selv sagt at de ikke har noen planer om å gi ut et helt album. De baserer seg på konserter og singelutgivelser, og det har jo uten tvil funket glimrende så langt. Det er Magnus som gjør det meste av melodiskapingen og instrumentbruket på låtene, mens rapperen Erik ofte er med på å skrive sangtekstene.

Og nå er altså Sirkuset fra Bodø klar for Melodi Grand Prix. Sangen de skal fremføre heter «I Love You Te Quiero» og er skrevet av Magnus og Erik selv. Til tross for den internasjonale tittelen er det kun refrenget som inneholder gloser på engelsk og spansk. Resten av sangen synges på norsk og på dialekt. Sangen er noe så uvanlig som en hyllest til TV’en og er på alle måter en gladlåt. Sirkus Eliassen vil ikke røpe for mye om sceneshowet annet enn at det blir dyrisk…

Fra 19.55 Lørdag går altså den siste delfinalen fra Larvik. Da får vi vite om Sirkus Eliassen er en av tre heldige vinnere av hver sin finalebilett til Oslo Spectrum Lørdag 9.februar.

 

Del:
Relaterte artikler