Søte saker fra Lucky Lips

Med akustisk bluegrass-musikk skal kvintetten Lucky Lips gjøre sin debut i Melodi Grand Prix. I spissen for bidraget står en tidligere Idol-deltaker som nå har skiftet både image og musikalsk beite siden forrige TV-opptreden.

Bandet Lucky Lips ble stiftet i 2007 og består av vokalist Malin Pettersen, Stian Jørgen Sveen på gitar, Even Reinsfelt Krogh på banjo, Erlend Støylen Hølland på kontrabass og Pål Emil Berg på trommer. Stian og Erlend bidrar også med vokale harmonier på låtene.

Lucky Lips spiller roots- og country-inspirert akustisk musikk og har gjort suksess både her hjemme og i utlandet. Turnévirksomheten er omfattende, og så fort MGP er unnagjort skal bandet opptre på By:larm i Oslo i tillegg til å legge ut på sin første USA-turné i mars.

Bandet har gitt ut to kritikerroste CD’er – den siste, «Mountain Dust», kom så nylig som i 2012, og året før vant gjengen prisen for beste europeiske bluegrass-band under European World of Bluegrass-festivalen i Nederland.

I Melodi Grand Prix debuterer Lucky Lips med låten «Sweet and Heavy», som beskrives som en neddempet akustisk poplåt i country-innpakning. Både tekst og melodi er skrevet av bandets vokalist Malin Pettersen, som mange kanskje vil dra kjensel på fra 2005-utgaven av Idol. Der endte hun på en 9. plass i en årgang som blant andre inneholdt navn som Tone Damli Aaberge, Alejandro Fuentes og Jorun Stiansen.

 

Om det norske folk omfavner nok en country-låt i Melodi Grand Prix får vi svar på førstkommende lørdag. Sendingen fra Larvik starter på NRK1 kl. 19.55.

Kilde: NRK
Foto: Julia Naglestad/NRK

Del:
Relaterte artikler